Halfjaar cel voor dodelijk ongeval

FLEVOLAND • Vr 13 maart 2015 | 14:33 • Vrijdag 13 maart 2015 | 14:33
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een man van 37 uit Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Almere. Dat ongeluk gebeurde op de Stedendreef in 2009. Het hof deed vrijdag uitspraak in de zaak.

De man werd eerder door de rechtbank vrijgesproken, omdat hij tijdens het ongeluk aan een epileptische aanval zou hebben geleden. Het hof liet aanvullend onderzoek doen naar de medische geschiedenis van de man en komt tot de conclusie dat er geen bewijs is dat hij tijdens het ongeval een aanval kreeg. De Lelystedeling is volgens het hof volledig toerekeningsvatbaar en verdient daarom een straf.

Het Openbaar Ministerie, dat in beroep ging tegen de vrijspraak, eiste twee weken geleden vier maanden cel tegen de man. Volgens justitie zou een lagere straf passen vanwege de lange duur van de zaak. Het hof gaat hier niet in mee en komt tot een hogere straf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel