Halfjaar cel voor dodelijk ongeval

FLEVOLAND
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een man van 37 uit Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Almere. Dat ongeluk gebeurde op de Stedendreef in 2009. Het hof deed vrijdag uitspraak in de zaak.

De man werd eerder door de rechtbank vrijgesproken, omdat hij tijdens het ongeluk aan een epileptische aanval zou hebben geleden. Het hof liet aanvullend onderzoek doen naar de medische geschiedenis van de man en komt tot de conclusie dat er geen bewijs is dat hij tijdens het ongeval een aanval kreeg. De Lelystedeling is volgens het hof volledig toerekeningsvatbaar en verdient daarom een straf.

Het Openbaar Ministerie, dat in beroep ging tegen de vrijspraak, eiste twee weken geleden vier maanden cel tegen de man. Volgens justitie zou een lagere straf passen vanwege de lange duur van de zaak. Het hof gaat hier niet in mee en komt tot een hogere straf.

reacties (2)

 • ach...

   

  Epileptische aanvallen zijn niet altijd te voorkomen.. ook niet als je medicijnen slikt. Vreselijk dat dit gebeurd is...

  reageer
 • jenny

   

  ik vind als je die ziekte hebt en je gebruikt niet goed de medicamenten dan Ben je een gevaar op de weg... ik zou al niet rijden als ik dat onder me leden heb...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert