Ontslagen medewerkers Zorggroep vinden baan

NOORDOOSTPOLDER
Van de 430 mensen die worden ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben zo'n 70 mensen ander werk gevonden. Dat meldt de Zorggroep die personeel en cliënten uit Noordoostpolder en Urk heeft.

Zo'n 50 medewerkers hebben een andere plek binnen de organisatie gekregen of ze hebben een andere baan gevonden. Zo'n 20 mensen houden hun eigen of een soortgelijke functie omdat een collega heeft besloten eerder te stoppen met werken.

De Zorggroep kondigde in december aan mensen te moeten ontslaan om het hoofd boven water te houden. Er komt dit jaar veel minder geld binnen doordat er minder zorg wordt ingekocht dan voorheen. Uitgezonderd van de ontslagen zijn er 290 medewerkers die huishoudelijke hulp geven. Hun baan blijft tot 2017 behouden, omdat vanuit het Rijk extra geld beschikbaar is gesteld.

reacties (6)

 • GJV

   

  Zou nog maar eens bij de Zorggroep het laatste nieuws hier over na vragen. Er zijn inmiddels weer mensen ontslagen, hierbij zitten ook mensen die eerst ontslagen waren achteraf toch mochten blijven omdat er vrijwillig mensen opgestapt waren. Reden van de ontslagen zouden fouten zijn die gemaakt zijn bij het afspiegelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er wordt niks gesuggereerd, de feiten zijn dezelfde. Maar het klinkt alleen anders. probeer journalisten niet voor te schrijven wat ze wel of niet moeten zeggen: begin zelf een krant.

  reageer
 • Ernstige zorgen!

   

  Dergelijke z.g.n. positieve persberichten te plaatsen is beschamend!! Het bedrijf Zonl staat in zijn fundamenten te schudden,vooral het positief benaderen van dergelijke zaken in dit bedrijf kent zeker ook zijn negatieve zijde. De afgelopen periode laat dit bedrijf merkwaardige stappen zien. Het kwetsende is dat men voor fikse bedragen het gehele bedrijf laat onderzoeken.Kan dit bedrijf überhaupt nog op bestuurlijkniveau goed inschatten welke invloed het heeft op de arbeidsethos van de hardwerkende mensen op de werkvloer.Laat staan de onverklaarbare berichten dat Zonl op omvallen staat geeft de nodige rumoer. Of zijn dit bestuurlijke spelletjes om zelf een imago mee op te bouwen hoe goed we het doen.

  reageer
 • grondstof

   

  Volkomen met de 2 eerder gereageerden eens, zo geeft het de illusie dat het overgrote deel weer of nog aan het werk is. Niets is minder waar en ik vind het van deze redactie niet getuigen van kennis van zaken. De suggestie wordt gewekt dat het overgrote deel werk heeft terwijl juist het grootste deel bij de UWV terecht is gekomen.

  reageer
 • T.

   

  Ik vind de kop die boven het artikel staat erg misleidend. Van de 430 ontslagen hebben er dus MAAR 70 weer werk gevonden. Dat is niet veel, dus dan moet je niet trots gaan vermelden dat de ontslagen werknemers ander werk hebben gevonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Je kan het ook anders formuleren: "Van de 430 mensen die worden ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben zo'n 360 mensen nog geen ander werk gevonden." Dat klinkt minder gezellig, maar het is óók de harde waarheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert