Hond naar dierenarts na eten gebakken spons

ALMERE
Dierenkliniek Almere Buiten heeft vrijdag een hond behandeld die gebakken spons had gegeten. Het dier kreeg een injectie waarna hij moest braken en de spons naar buiten kwam.

Volgens een medewerker van de kliniek rook de spons naar jus. De eigenaar van de hond had eerder al gebakken spons gevonden in zijn tuin in de Seizoenenbuurt, dit keer zag hij dat zijn hond de spons had en ging direct naar de dierenarts.

De afgelopen weken zijn er al verschillende meldingen geweest van wandelaars die gebakken spons vonden. Toch zijn er volgens de politie nog geen gevallen bekend waarbij het ook echt om een spons ging. Vaak bleek het bouwafval te zijn zoals purschuim. De politie ziet daarom nog geen aanleiding om maatregelen te nemen.

Wel wordt via sociale media een handleiding gegeven wat mensen moeten doen als ze iets vinden wat op een spons lijkt. Gevraagd wordt om het voorwerp door midden te knippen en in een bak met water te leggen. Als het een gebakken spons is zet hij uit en ontstaat op het water een olielaagje. De spons moet dan naar de politie worden gebracht voor verder onderzoek.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Ja, onder de pet houden zal wel helpen, Faerie.

  reageer
 • Dnz.

   

  Waarom zouden mensen dit doen? Burenruzie? Ander conflict? Wellicht suggestief: Wordt de hond niet aangelijnd naar buiten gegooid en is dat uitlaten? Hier in Swifterbant worden veel honden onaangelijnd in de ochtend en late avond (en vaak ook middag) op het plaatselijke speelveldje op nog geen 50 meter van huis "uitgelaten". Dit houdt in: koffie in de ene hand, telefoon in de andere, vooral niet lopen en 10 minuten facebooken totdat de hond heeft gescheten en dan weer fijn naar binnen. (Dat is ook meteen de hele beweging die hond krijgt) Opruimen is er niet bij, want dat doet toch niemand. Helaas woon ik hier net achter. Helaas: dovemansoren. Politie meldt dat ze dit niet kunnen handhaven, maar dit wekt wel agressie op. Begrijp me goed, echt geen sponzen hier, wat kan een hond daar immers aan doen, maar klaar ben ik er wel mee. Ik zou het niet ondenkbaar vinden als dit aspect ook even in ogenschouw genomen dient te worden, wellicht is de dader in deze hoek te vinden.

  reageer
 • Piet

   

  Waarom zou je het naar de politie brengen ervstaat in het verhaal dat ze er toch niets aan doen belachelijk

  reageer
 • Faerie

   

  Het suffe is van de landelijke (social) media aandacht voor dit soort praktijken is dat kennelijk heel veel idioten zo op ideeën zijn gebracht. Wijzer was geweest om elkaar als hondenbezitters en dierenartsen onderling stilletjes te informeren. En ook dat had heel snel gegaan (want dat is het excuus van Facebook dat dat snel is), want men komt elkaar toch dagelijks tegen en men informeert in privé familie, vrienden en kennissen. De toename van het aantal gevallen in Nederland is begonnen na de overweldigende aandacht die wel te begrijpen is, maar naar mijn idee ook flink heeft gezorgd voor de toename van hondenhateracties. Ik vermoed dat menig hondenhater eerst toch echt nog niet bekend was met de diverse gruwelijke methoden. Zo jammer. Die collectieve, lees me goed: prima begrijpelijke, angst stimuleert misselijke mensen alleen maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert