Flevolanders voor uitbreiding vliegveld, tegen investering Floriade

LELYSTAD
Een meerderheid van de Flevolanders is voorstander van de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat blijkt uit een peiling van DeStemVan.

Ook de meeste politieke partijen in de provincie zijn voor. Partij voor de Dieren, GroenLinks en Jezus Leeft daarentegen zijn felle tegenstanders van de uitbreiding. Zo zou de uitbreiding geluidshinder veroorzaken en zou de verwachte werkgelegenheid niet realistisch zijn.

En uit een andere peiling van DeStemVan blijkt dat zeventig procent van de Flevolanders geen provinciaal geld wil vrijmaken voor de Floriade. Dit terwijl Provinciale Staten tien miljoen euro gereserveerd heeft voor de komst van de tuinbouwtentoonstelling in Almere.

reacties (20)

 • Bartje

   

  Ja, laten we nog een failliete luchthaven erbij nemen in Nederland, we hebben er nog niet genoeg zeker? Maar positief benaderd: KLM zal waarschijnlijk in de komende jaren net zo failliet zijn en de vluchten op Schiphol door de moordende concurrentie flink zijn afgenomen. Daarbij worden vliegtuigen steeds stiller; er wordt al onderzoek gedaan naar tanken in de lucht, waardoor een vliegtuig lichter kan opstijgen en dus minder lawaai zal produceren. Neemt niet weg dat we gewoon in de maling genomen worden en de uitbreiding alleen maar gaat om persoonlijk gewin van een select groepje (politici).

  reageer
 • Bartje

   

  Ja, laten we nog een failliete luchthaven erbij nemen in Nederland, we hebben er nog niet genoeg zeker? Maar positief benaderd: KLM zal waarschijnlijk in de komende jaren net zo failliet zijn en de vluchten op Schiphol door de moordende concurrentie flink zijn afgenomen. Daarbij worden vliegtuigen steeds stiller; er wordt al onderzoek gedaan naar tanken in de lucht, waardoor een vliegtuig lichter kan opstijgen en dus minder lawaai zal produceren. Neemt niet weg dat we gewoon in de maling genomen worden en de uitbreiding alleen maar gaat om persoonlijk gewin van een select groepje (politici).

  reageer
 • Freek

   

  Tuurlijk, je spreekt gewoon uit wat je graag wilt zien. Word wakker, en sta eens met beide benen op de grond. Kijk eens om je heen. Welkom in de wereld.

  reageer
 • Joepie

   

  Beste mensen, geen enkel reguonaal vliegveld draait zonder verlies. In heel Europa ook niet. Maastricht Airport draait op overheids subsidies. Laten we hier niet mee verder gaan. Om maar te zwijgen van de geluidsoverlast oa in Zeewolde.

  reageer
 • Cor

   

  Ja, dat zeggen ze in Groningen en Maastricht ook, met als gevolg dat de lokale bevolking al jaren lang bijdraagt aan onrendabele luchthavens met nauwelijks werkgelegenheid. Schande dat provinciale politici het wensdenken van schiphol en het ministerie kritiekloos overnemen en zo onze provincie de afgrond insleuren. Niet voor de bevolking maar alleen voor eigen eer en glorie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjors

   

  Lelystad airport zou eigenlijk zes maal groter moeten worden dan de huidige planning is. Zeker een goede boost voor de economie op het gebied van laagopgeleiden. Bij 12 stijg en landingen iedere minuut kan dat zomaar een twee maal de inwoners van Lelystad werk hebben. Mensen kunnen zelf ook Floriade beleven wanneer ze op een zaterdag vijf tuincentra bezoeken. Voor die tien miljoen kun je ook een extra landingsbaan aanleggen.

  reageer
 • Peter

   

  Dus geluidsoverlast, luchtvervuiling etc. is volgens jou een boost voor de provincie. Je leest nu dat de klachten bij de vliegvelden in Nederland flink toenemen en dan zijn er nog steeds mensen die een vliegveld willen. Het is haast hetzelfde al zou de meerderheid van de Groningers voor een verhoging van de hoeveelheid op te pompen gas zouden zijn. Groningers zijn kennelijk wat slimmer of wakkerder van veel Flevolanders die denken dat het allemaal wel meevalt. Dan de werkgelegenheid. Nu zijn er al heel veel hard werkende Polen in Flevoland aan het werk wat Nederlanders kennelijk niet willen doen. Die goedkope vluchten die straks komen scheppen voornamelijk laagbetaald werk wat de Nederlanders kennelijk niet wil doen. Dus goed voor de Polen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Even een vraagje, hoe komt omroep flevoland aan deze informatie? Ik heb de stemvan ingevuld en zie alleen de vergelijking met partijen, maar geen uitkomsten. Op de site van het bedrijf dat er achter zit (Necker) staat dat ze hiermee een dienst leveren aan politici en bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen. Dus wie heeft deze informatie doorgespeeld en welk belang hadden ze hierbij?

  reageer
 • Rob

   

  Dit is wel heel selectief. Het aantal voorstanders van uitbreiding Lelystad Airport is teruggelopen (nog maar 51%) en woont vooral in Lelystad en Almere waar ze geen last krijgen van de vliegtuigen. Vanuit het Ministerie, de provincie en de gemeente Lelystad is met propaganda hard gewerkt om draagvlak te creeren. Allemaal net zo onafhankelijk als het onderzoek naar de werkgelegenheid en de second opinion die het Ministerie hier op uit heeft laten voeren. Goed als Omroep Flevoland daar nog eens op doorvraagt!

  reageer
 • John65

   

  Wie heeft het fiasco Rond maastricht airport gemist? Miljoenen belasting geld wegegooid..... Zelfde als in Twente!! Wakker worden en stemmen 18 maart Flevolanders!

  reageer
 • ABS

   

  Even de website van 'DeStemVan' bekeken, komt niet echt betrouwbaar of professioneel over. Lijkt meer op een clubje stemmingsmakers t.b.v. de overheid. Nieuwswaarde dus 0,0 maar wel weer even olie op het vuur gegooid.

  reageer
 • Dirk

   

  Die 10 miljoen gaan naar het bedrijfsleven (helaas vaak van buiten). Moet toch allemaal gemaakt worden. Prima. Laat het dan ook aan hen over! Floriade is een tentoonstelling als onderneming. Geen politiek feest. Maar ja, de regentjes moesten weer een rolletje en alle macht. Zo zonde, wordt een Floriasco als dit zo doorgaat. Kansen te over die door politieke steekspelen teniet worden gedaan. Maar vertel eens wat nieuws! Flevoland ten voeten uit. Tijd voor revolutie, tijd voor de lokale ondernemers om zich te verenigen en nee niet meer te accepteren.

  reageer
 • Saint

   

  Als klm / air france moet bezuinigen (minder vliegen) heeft dat direct invloed op de vliegbewegingen op schiphol. Ik meen dat ruim 70% van alle vliegbewegingen o schiphol worden uitgevoerd door klm / air france. Op dit moment Lelystad uitbreiden is weggegooid geld. Schiphol zal de vluchten van klm / air frarnce nog hard nodig hebben.

  reageer
 • geesje 65

   

  mij is niets gevraagd en ik ben tegen

  reageer
 • Sander

   

  Misschien is de overgrote meerderheid wel een echte Flevolander en voor iets dat zijn provincie op alle fronten een boost geeft, wie weet.

  reageer
 • almere

   

  lekker dat vliegveld uitbreiden en wel zo snel mogelijk , en stop eens met die onzin in almere want dat wordt een grote flop. dus die 10 miljoen kan beter naar het vliegveld

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  De media in Lelystad zijn niet onafhankelijk. Flevopost is afhankelijk van de paginagrootte advertenties van de gemeente Lelystad. Omroep Flevoland is voor de financiering afhankelijk van provincie Flevoland. Ergo: objectiviteit kan geld kosten.

  reageer
 • wim

   

  Uiteraard is een meerderheid voor. Een overgrote meerderheid zal geen directe overlast ondervinden van een mogelijke uitbreiding.

  reageer
 • Hendrik

   

  Suggestief, volgens 1vandaag panel is nog maar 51% van de Flevolanders voorstander van uitbreiding Lelystad Airport.

  reageer
 • peterh

   

  En wat heeft dit nou voor zin gehad ????? is er ook maar iemand die verwacht dat de 10tale miljoen niet uitgegeven worden en de Floriade niet door gaat. na de verkiezingen doet de politiek toch waar ze zin in hebben en waar ze hun eigen ego mee kunnen uitstralen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert