Politie waarschuwt voor pakketjesfraude

ALMERE
De politie waarschuwt Almeerders om pakketjes waar een onbekende naam op staat niet aan te nemen aan de deur. Er kan sprake zijn van pakketjesfraude. Bij deze oplichtingstruc wordt bij een bedrijf iets besteld en op een ander adres bezorgd. De dieven willen het pakje dan ophalen, maar hebben er nog niet voor betaald. De gedupeerde bewoner krijgt dan later de rekening voor de bestelling.

Zaterdagavond werd er aan de Gipskruidweg in de Kruidenwijk zo'n pakketje bezorgd. Even later werd er aangebeld door een man die zei dat de doos voor hem was. De bewoonster weigerde het mee te geven en belde de politie. Agenten hebben in de omgeving onderzoek gedaan maar niemand gevonden.

De bewoonster stuurt het pakje terug naar de webwinkel.

reacties (8)

 • Jan

   

  In ieder geval nooit voortekenen

  reageer
 • maan

   

  Komt regelmatig voor dat ik een pakketje aanneem voor de buren. dit dus ook maar niet meer doen.

  reageer
 • Ab

   

  Ik bestel nooit wat via intetnet. Neem ook geen pakjes aan.

  reageer
 • Marlies

   

  Dan zal jou een dergelijke ervaring bespaard blijven.

 • Steven Stedenwijk

   

  Als je het niet besteld hebt hoef je het ook niet te betalen. Wanneer de verkoper geen goede controle doet op naam en adres is dat hun probleem. Feitelijk bestellen ze op een willekeurige naam en laten het bij een adres in de buurt bezorgen. Wanneer het op uw adres staat en wanneer u niets verwacht moet u het pakket niet aannemen. ZO simpel als wat. Ik weet ook dat smokkelaars zo pakketten uit Suriname ergens laten bezorgen. De bewoners denken ha leuk een andermans pakket gratis binnen. Daarna wordt er ingebroken door de smokkelaars. Ook kunt u de politie aan de deur krijgen. U heeft het aangenomen en bent dus medeplichtig.

  reageer
 • Priscilla

   

  Uhm deze man, stond zaterdag bij de albertheijn in Kruidenwijk. Hij was heel onhemakkelijk en zocht een adress wat hij niet kon vinden in de gipskruidstraat. Mijn vriend en ik hebben hem toen geholpen daar te komen. Ik weet dus om welke man het gaat.. Wij hebben hem dus serieus geholpen, omdat hij er zo gefrustreerd en zielig uitzag wilde ik hem helpen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sacha

   

  Hier ook in regenboogbuurt. Als keer pakketje van zooplus. Wel mijn adres maar niet mijn naam. Heb het niet aangenomen. Hiervan aangifte doen?

  reageer
 • Sabrina

   

  Wat wil de politie dat we doen... Ik was niet thuis dus t ligr nu op t postkantoor maar dat weten de boefjes niet... Die zullen dus aanlomende week langskomen om t op te halen...

  reageer
 • merlijn

   

  Boefjes weten dat wel aangezien er een track and trace code op het pakje zit. Kunnen via internet het pakje volgen. Er is dus een kans dat jet al is opgehaald.

 • Simon Buijsse

   

  Hier in de Regenboogbuurt vorige week, ook een melding van dit soort praktijken. Twee jongens die het kwamen ophalen. Eén aan de voordeur en één de achterzijde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert