PvdA wil opheldering tv-opnamen in Meregaard

ALMERE
De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering over tv-opnamen van de KRO-NCRV in gesloten inrichting de Meregaard in Almere.

In een artikel in dagblad Trouw werd gesteld dat de camerabeelden voor het programma 'Anita wordt opgenomen' met Anita Witzier zijn uitgezonden tegen de zin van de cliëntenraad. De PvdA wil weten of de kritiek van de cliëntenraad serieus is genomen.

Volgens Trouw was de cliëntenraad geschrokken van een dvd met proefopnamen, waarop te zien was hoe een patiënt zich gedroeg als een panter, een bewoner die zijn eigen urine dronk en iemand die op een brancard werd afgevoerd.

reacties (7)

 • Doe maar

   

  "hee, er zit een knop op je teevee...."

  reageer
 • marijke

   

  ik maak me alleen maar kwaad om dat progamma. het is niet zoals ze laten zien, helemaal niet !! by the way...anita slaapt daar niet eens. dus wat nou anita word opgenomen???

  reageer
 • Dirk

   

  Neemt er ook dan ook nog maar iemand de PvdA serieus? Schreeuwen om aandacht! Stop toch met dit soort propaganda en lik de wonden die jullie zelf veroorzaakt hebben. Ik zou maar eens onderzoek doen naar de eigen partij en het feodale gedrag daarbinnen.

  reageer
 • Doortje

   

  Tja het is verkiezingstijd.. dan roept de PvdA weer eens wat...zonder inhoudelijke argumenten en onafhankelijk.

  reageer
 • Jeroen Mulder

   

  Mijn vrouw en ik hebben elkaar op de gesloten afdeling van de Meregaard voor het eerst ontmoet. Hulde aan alle medewerkers toendertijd! Wij zijn beiden heel goed daar geholpen. Anita Witzier heeft het allemaal mooi in beeld gebracht vinden wij. Dit soort progamma's helpen enorm om de GGZ uit de taboesfeer te halen. Onbegrijpelijk dus dat de clientenraad hier op tegen is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Astrid

   

  Trouw-artikel is totaal niet volledig en erg kort door de bocht. Op de nieuwssite Nu was al een tegengeluid te lezen afgelopen weekend.

  reageer
 • Andreee Ha

   

  Cliëntenraad??? Wat een eufemisme voor een patiëntenoverleg. Zijn die beelden ook op TV geweest? Het doet er dus niet toe. Het is een veel geprezen programma en heel leerzaam.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert