Gemeente niet eens met kritiek taxichauffeurs

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is het niet eens met de kritiek van taxichauffeurs. Zij zijn ontevreden over hun standplaats bij het treinstation en over gevoerde evaluatiegesprekken met de gemeente. Dit terwijl de gemeente eerder had gemeld dat de gesprekken juist naar tevredenheid waren verlopen.

Uit de gesprekken kwam naar voren dat chauffeurs de standplaats onherkenbaar en onveilig vinden. De chauffeurs kwamen met vier oplossingen: het plaatsen van borden, het belemmeren van gemotoriseerd verkeer voor de stationshal, belijning van de standplaats en het verlagen van de stoeprand.

De gemeente Lelystad heeft de eerste twee punten gehonoreerd, de andere twee voorstellen zijn afgewezen. Volgens de gemeente waren de chauffeurs daar tevreden mee.

reacties (4)

 • Kees

   

  Bij de herinrichting van het Station is men de taxistandplaats vergeten. @frits De eerdere standplaatsen tegenover het politiebureau zijn destijds haastig ingericht om hun eigen fout te verbloemen. En zeg nu zelf, met 3 zware koffers, net terug van vakantie de bussen ontwijkend richting die plaats lopen is gewoon geen doen vandaar dat ze nu op de stoep staan.

  reageer
 • frits

   

  Er zijn prima taxistandplaatsen gemaakt voor het politiebureau. Daar willen de taxichauffeurs zelf niet staan. Ze willen per se op de stoep staan. Dat heeft de gemeente nu mogelijk gemaakt, en dan is het weer niet goed. Als het de taxichauffeurs op de stoep niet bevalt, gaan ze toch lekker op de taxistandplaatsen bij het politiebureau staan? Dit is echt gezeur om niets.

  reageer
 • H.Wiesener

   

  De gemeente Lelystad heeft opnieuw het bustation in gericht had een overzichtelijke taxi standplaats kunnen in richten. Nu staan de taxi op de stoep voor het NS station niet handig.

  reageer
 • Willem

   

  Taxichauffeurs zijn per definitie zeikerds en asociaal. Een zeer kleine minderheid daar gelaten.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert