Kamer verdeeld over plan Oostvaardersplassen

FLEVOLAND
De Tweede Kamer is verdeeld over het plan van staatssecretaris Sharon Dijksma om het huidige beheer van de Oostvaardersplassen voort te zetten. Dijksma wil dat de overheid niet ingrijpt in de aantallen grote grazers in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere.

De PVV zei vorige week al het geen goed plan te vinden. Maandag laat ook het CDA weten tegen dat plan te zijn. Volgens die partij zijn er veel te veel dieren in de Oostvaardersplassen.

De Partij van de Arbeid is juist wel positief over het plan en zal het beleid van de staatssecretaris dan ook steunen.

reacties (5)

 • Irene

   

  Het is een schande voor Volk en Vaderland ik schaam me dood! Kom Fransje geef Uw ongelijk eens toe. Met dit mislukte project waar de dieren de dupe van zijn. Staats Bosbeheer U moet zich schamen.

  reageer
 • Irene

   

  Het is en blijft een schande voor Volk en Vaderland ..Hoe Staats Bosbeheer hier me de dieren in de OVP omgaat. Erken Uw fout ,en herstel de schade.! Het is al veel te laat.

  reageer
 • misschien een idee om een roedel wilden uit te zetten. Helpen we gelijk de wolf weer terug Nederland in.

  reageer
 • irene

   

  Er lopen daar wilden genoeg!! Wild op geld. Niet op de uitgezette dieren.waar zij de zorg voor hebbe.

 • natuurliefhebber

   

  Het gebied is al jaren volkomen kaal gevreten en gesloopt, de dieren zijn wanhopig in het vinden van de laatste restjes. Al het wilgen- en vlierstruweel is verdwenen, vele broedvogels zijn drastisch in aantallen afgenomen. De grote grazers zijn er niet spontaan gekomen en kunnen geen kant op. Predators ontbreken, kortom een incompleet ecosysteem, het is een nieuwe wildernix.

  reageer
 • Albert

   

  Jarenlang steeds weer die zelfde discussie over de Oostvaardersplassen. Wanneer komt er nu eindelijk eens een verbinding naar andere gebieden zoals de Veluwe? De enige oplossing voor dat jarenlange commentaar van half Nederland die zich met dit gebied zijn gaan bemoeien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert