VVD wil niet samenwerken met PVV

FLEVOLAND
De VVD wil niet met de PVV samenwerken in een nieuw college van Gedeputeerde Staten, als de PVV vasthoudt aan haar standpunt over minder Marokkanen.

Dat zei de nummer 4 op de VVD-kandidatenlijst en huidige fractievoorzitter Jan de Reus in het programma Flevoland Kiest. De Reus stelde aanvankelijk dat de VVD geen enkele partij uitsluit, maar maakte bij de PVV een voorbehoud. Daar geldt volgens De Reus dat de PVV de uitspraken 'minder, minder, minder' van Geert Wilders van een jaar geleden moet terugnemen.

PVV-lijsttrekker Chris Jansen zei desgevraagd dat hij nog steeds achter de uitspraken staat.

reacties (19)

 • .\/\/.

   

  Een stem op de PVV is in feite een stem op D66. De PVV verkleint het politieke speelveld omdat geen enkele partij het risico neemt met deze parvenu's in zee te gaan. Gezien het te verwachten verlies van de zittende coalities in de provincie zal D66 daarom in veel provincies tot het cellege toe moeten treden om een meerderheid te hebben. PVV-stemmers: tel uit je winst.

  reageer
 • nikky

   

  tuurlijk Henk, zie en hoor maar wat jij wilt zien/horen.

  reageer
 • kritisch

   

  Ik hoor de VVD helemaal niet zeggen dat ze niet met de PVV om tafel gaan. Wat een vooringenomen standpunt van Omroep Flevoland. daar komt bij dat partijen die om de tafel komen niet op alle onderdelen hun zin krijgen. Kijk naar Almere daar zitten verschillende partijen in de coalitie, en alle partijen hebben onderdelen uitgeruild gedurende de onderhandelingen, dus laten we eerst afwachten wat de burgers willen en dan de onderhandelingen afwachten. Elke partij die op voorhand zegt niet aan de onderhandelingen deel te willen nemen zijn per definitie niet democratisch want niemand weet welke elementen blijven staan nadat de onderhandelingen afgelopen zijn.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Typisch VVD. Op voorhand en met behulp van "als dit" en "als dat" stellingen en vragen, overigens een gegeven waarvan een ieder die de 2e Kamerdebatten (live) volgt, weet dat Rutte hemzelf daar in verschillende debatten pertinent NIET op wil(de) ingaan, getuigt echt van NIET meewegen wat eventueel goed voor de burger is en of wat hij of zij ook wenst, maar alleen maar voor een relatieve (lees, RIJKE, of daarop hopende) kleine groep begunstigden! Dat is puur de VVD! (met meerdere partijen in hun kielzog!) En in het rijkelui denken van die geldverslindende club zoals de E.U. is en het nog steeds maar NIET getoetst zijn door een ZUIVER DEMOCRATISCH middel, als zijnde een referendum (bindend) kan de VVD natuurlijk helemaal geen anders (onderbouwd) denkenden gebruiken! Weet u wel, daar waar die laatste letter van die partij voor ZOU staan? De PVV, daar is veel op aan te merken misschien, maar WEL de ENIGE partij die een dergelijk REFERENDUM voorstaat, DE ENIGE! Ik, en ook U, hebben een DEMOCRATISCH RECHT op zo een referendum, punt! Ik EIS, zo een referendum! En bij een eventuele uitslag, daar leg ik mezelf als sociaal democraat bij neer! Geen STEMWIJZER, maar alleen maar WIJS stemmen, dat is ZELF nadenken! JC.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Ik heb de uitzending gezien en zo zwart wit heeft de VVD het niet gesteld. Wellicht ook goed voor al die personen die zo afgeven op beleid van de VVD en daarom pvv gaan stemmen om het hele programma te bekijken. Daarin zullen jullie zijn dat er meer dan 50% overeenkomsten zijn tussen programma's van de VVD en pvv. Dus welk afbraakbeleid?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  de vvd spoort niet maar dat wisten we al lang ,morgen gewoon op de pvv stemmen en laat dat zooitje van de vvd maar links liggen met hun afbraak beleid vvd wil de waarheid niet zien en horen hier in het land

  reageer
 • Dennis

   

  Hoe kan je bijvoorbaat een partij al uitsluiten als er nog niet eens gestemd is? De burger kiest en dat moet gerespecteerd worden door partijen. De arrogantie regeert.

  reageer
 • Piet

   

  Geef de VVD dan maar een eigen stukje Flevoland waar alleen nog maar VVD stemmers wonen als ze toch liever anderen willen gaan negeren!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik denk dat de VVD na hun schandalen van het afgelopen jaar, wel de laatste partij in die dat kan eisen.

  reageer
 • Henk

   

  ja, maar die beantwoorden de vraag van Wilders.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ik zou echt niet met de VVD willen samenwerken.Al dat gedoe met liegen,de boel belazeren,verstandsverlies etc.etc.heeft deze partij bij mij in het verdomhoekje geplaatst.Nederland en met name de verzorgingsstaat is de laatste jaren goed gesloopt.Ik stem nu op een vioolbouwer in plaats van bruggenbouwers.

  reageer
 • Rik

   

  Dus op voorhand negeer je de wil van de kiezer? Hmm zegt meer over de arrogantie van de VVD

  reageer
 • Jeroen

   

  Oude koeien, net als de gemiddelde VVD er op de kieslijsten. De politieke partijen moeten eerst maar eens afwachten wat het VOLK wil en niet vooraf al zelf bepalen wat het gaat worden. Al jaren zitten we met nagenoeg dezelfde kliek aan het bewind en kijk wat er van Nederland is geworden. Helaas heeft de politiek nog altijd een eigen wil en luistert nog steeds niet naar het volk ,schandalig. Ik stem niet op de oude kliek dan wordt er alleen maar geld verbrast.

  reageer
 • Jordi

   

  Schijnheilige reactie van VVD, zeg als VVD gewoon: bij alles waar een beslissing vereist is cq daar waar verantwoordelijkheid genomen moet worden loopt de PVV toch altijd weg. Iedere vorm van samenwerking met de PVV is op voorhand verloren tijd.

  reageer
 • Rifle

   

  Onbegrijpelijk dat zo'n Chris Janssen zich geen houding (relativeren) weet aan te meten als ie geconfronteerd wordt met de minder, minder, minder leus. Op het laatst wil ie nog een ijdele poging doen maar dan is het al te laat. Net zo onbegrijpelijk als zijn blonde leider die ook geen antwoord paraat heeft op het weglopen bij de eerdere coalitie.

  reageer
 • meneertje

   

  Leugens door andere partijen mogen wel gezegd worden hoe krom kan het zijn allemaal

  reageer
 • koos

   

  Het was niet Wilders die" minder, minder, minder" riep. Dat waren de aanwezigen op die bijeenkomst. Een nuance wellicht, maar geen onbelangrijke nuance.

  reageer
 • Peter

   

  Helemaal terecht. Dat moet je niet willen.

  reageer
 • KC

   

  Ik stem echt geen VVD, maar zij hebben groot gelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert