Ruzie tussen makers De Nieuwe Wildernis

FLEVOLAND
De makers van de succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis hebben ruzie over het verdelen van de winst.

Regisseur Ruben Smit maakte samen met producent Ton Okkerse van EMS films de bioscoophit over de Oostvaardersplassen. Volgens Smit heeft hij een deel van zijn salaris niet ontvangen. Ook is hij het niet eens met de verdeling van de gemaakte winst. Om hoeveel geld het gaat wil hij niet zeggen. Binnenkort dient er een rechtszaak over de kwestie. Producent Okkerse ziet een claim met vertrouwen tegemoet. Volgens hem zijn er geen afspraken gemaakt over de verdeling van de winst. EMS films heeft het project gefinancierd en bezit alle rechten.

De Nieuwe Wildernis was een groot succes. Bijna 700.000 mensen zagen de konikpaarden, de vossen en ijsvogels uit het natuurgebied tussen Lelystad en Almere op het grote scherm. Binnenkort gaat de film ook in Duitsland in première.

Behalve een conflict over geld is er ook een verschil in inzicht over het maken van een film. Ook dat zou een reden zijn dat Okkerse en Smit niet meer samenwerken. Smit maakt nu voor de VARA de serie de Levende Rivier en werkt aan een film over het Waddengebied. Ton Okkerse is bezig met het officiële vervolg op De Nieuwe Wildernis, onder de naam Holland - Natuur in de Delta.

reacties (11)

 • Rob Vermeulen

   

  Tja, Ruben. Dat is nu de echte mensenWildernis. Daar is het net zo oneerlijk als in Oostvaardersplassen! Kijk artikel Leendert Louwe Kooijmans in #LevendeNatuur jaargang 113 - nummer 2 over #FransVera Hypothese. Ruben Smit geeft in film beeld van onnatuurlijk ecosysteem zonder rol wolf, dodelijke veeziekten, tijdelijk hoog water e.d.

  reageer
 • pia

   

  @BRAM, ben het helemaal met je eens!

  reageer
 • pia

   

  geld verdienen, over de kadavers. snertfilm , berust niet op waarheid!

  reageer
 • Ikke

   

  Wat een stomme reactie. Hoezo "walgelijk"? Beetje overdreven woordkeuze, niet?

  reageer
 • Peter

   

  Benieuwd hoe men zou reageren als de gemiddelde reageerder hier niet betaald zou worden voor werk wat hij heeft verricht. Iedereen is maar meteen een geldwolf tenzij het te dichtbij komt schat ik in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • D.van Dierenvriend

   

  Dat noemen ze ook wel huilende geldWolven

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Nou, wat een meevaller achteraf gezien dan toch! Fijn - in elk geval en bedankt voor de enerverende mededeling.

  reageer
 • D.van Dierenvriend

   

  Zo zie je maar weer dat het niet om het om de dieren en de z.g.n mooie natuur in de OVP ging maar dat het uiteindelijk om het grote geld ging. De dieren zijn daar ondergeschikt aan de neven belangen! En dat allemaal met de nodige medewerking van SBB.

  reageer
 • Joost

   

  Dit is dus de mening van een persoon die vindt dat hij te weinig geld heeft gehad en bij de media aandacht vraagt?

  reageer
 • Bram

   

  Walgelijk ,gelukkig heb ik bewust deze film niet gekeken.

  reageer
 • Dirk

   

  Triest!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert