Problemen bij stembureaus stations Almere

ALMERE
Problemen bij de stembureaus op de treinstations in Almere die al om 6.00 uur woensdagochtend open gingen. Het stembureau op station Almere Muziekwijk werd direct na opening weer gesloten. Er ontbraken formulieren die de provincie Flevoland had moeten verstrekken. Een half uur later konden forenzen er alsnog terecht om hun stem uit te brengen voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap Zuiderzeeland.

Ook het stembureau op station Almere Centrum was al vroeg open. Volgens een verslaggever van de NOS was daar de sleutel van het stemhokje kwijt en moest de deur met een koevoet worden opengebroken.

In de rest van de provincie zijn de stembureaus woensdag open van 7.30 uur 's morgens tot 21.00 uur 's avonds. In Flevoland zijn in totaal 197 stembureaus, daarvan zijn er 82 in Almere.

In het stadhuis in Lelystad hebben de commissaris van de Koning Leen Verbeek, burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad en dijkgraaf van het waterschap Zuiderzeeland Hetty Klavers gezamenlijk hun stem uitgebracht.

Omroep Flevoland houdt heel de dag een liveblog bij met ontwikkelingen rondom de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. De blog is hier te vinden
reacties (3)

 • MJ

   

  Anno 2015, we regelen een porto cabain, we regelen een tijdstip om de bevolking van dienst te zijn..en dan vergeten wij de sleutel.....zo ongelooflijk dom. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel...Zo niet 2015. Eigenlijk, gewoon, schande.

  reageer
 • Serge

   

  Mooi woord, dat fnuikend!

  reageer
 • Marian

   

  maar ook problemen bij Polygoon school in FILMWIJK, daar ontbreken nu de lijsten voor Provinciale staten. Fnuikend voor de opkomst!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert