Gemeente neemt maatregelen tegen parkeertekort

LELYSTAD
In een poging het jaarlijkse tekort van drie ton op de parkeerexploitatie terug te dringen, introduceert de gemeente Lelystad maatregelen die het parkeren eenvoudig, snel en makkelijk moeten maken.

Zo kunnen parkeerders die geregeld gebruik maken van de garages (Neringweg, de Waag, Zilverpark) tegen een gereduceerd tarief een abonnement aanschaffen. Met deze zogeheten parkeerbundel hoeft de automobilist niet meer naar de betaalautomaat te lopen.

In het voorjaar wordt belparkeren ingevoerd. Via de telefoon kan per minuut én achteraf voor parkeren op straat worden betaald. Ook komen er nieuwe parkeerautomaten, die geen muntgeld meer accepteren.

reacties (7)

 • huh?

   

  He was het een paar jaar geleden niet de politiek die vond dat de stichting Perspectief een gemeentelijke afdeling moest worden? Ondanks alle waarschuwingen moest en zou het opgaan in de bureaucratie van de gemeente. en nu wil de politiek dit?? Oh ja de politici van toen zijn er natuurlijk niet meer en die van nu hebben veeeeeel betere ideeen....... Ach en dat vinden ze het vreemd dat niemand stemt en de politiek een dom imago heeft....

  reageer
 • frits

   

  Bij de Albert Heijn staan gewoon betaalautomaten. Waarom zou je voor of naast de Arcus willen parkeren, als je vlakbij de Albert Heijn kunt parkeren? Dat parkeerterrein naast de Arcus gaat trouwens op termijn bebouwd worden (Parkwijk).

  reageer
 • frits

   

  En scheelt de gemeente veel investeringen in nieuwe parkeerapparatuur, belparkeren, nieuwe abonnementen en dat soort zaken. En de parkeercontroleurs zijn ook niet meer nodig. Onbegrijpelijk dat de gemeente zo krampachtig aan betaald parkeren vasthoudt. Lelystad is geen Amersfoort, Zwolle of Amsterdam, maar lijkt meer op Dronten of Emmeloord. Daar hoef je ook niet te betalen.

  reageer
 • SJP

   

  Parkeertekort ? geldtekort zullen ze bedoelen ...!

  reageer
 • bewoner

   

  Parkeercontroleurs voortaan alleen laten lopen. Scheelt 50% in onkosten. Waarom altijd twee tegelijk? Niet nodig. In een korte trein loopt ook maar een conducteur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Gratis parkeren is nog beter en zeker voor de winkeliers.

  reageer
 • Ilse

   

  Het is te hopen dat ze dit systeem ook in gaan voeren bij het centrum, vlak bij de Albert Heijn, daar bij de gymzaal van die school de arcus en dat spuuglelijke betonnen ding daar in het gras. Het is echt te zot voor woorden dat daar alleen geparkeerd kan worden met een vergunning. Door de week staan er wel auto's rond die school maar in het weekend is het daar en op het parkeerterrein naast die gymzaal gewoon uitgestorven omdat normaal winkelend publiek geen vergunning heeft. Ik snap die vergunning rond die school wel, maar die grote terreinen naast die gymzaal kan toch wel gewoon geschikt gemaakt worden voor winkelend publiek? Ik haat parkeergarages, dus ga daar echt niet in. Of is dat terrein alleen maar bedoeld voor die vele verkeerscontroles die daar gehouden worden door de politie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert