Werken en betalen na vernielingen op station

ALMERE
Een Almeerder die in augustus vernielingen aanrichtte op station Almere-Buiten is woensdag door de Utrechtse politierechter veroordeeld tot 60 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf. Ook moet hij bijna 9.000 euro schadevergoeding betalen aan de NS.

De man, die niet op de zitting verscheen, was boos omdat de NS volgens hem onterecht geld van zijn OV-kaart had gehaald. Met onder meer een baksteen koelde hij zijn woede op ruiten van een kiosk, drie kaartjesmachines en een incheckpaal.

Eerder die dag had hij de politie gevraagd om te worden gearresteerd. Hij voelde dat het niet goed ging, stelde hij. Maar omdat hij toen nog niets had gedaan, bleef hij op vrije voeten. Pogingen van de reclassering om met hem in contact te komen, liepen steeds op niets uit.

reacties (2)

 • Karin

   

  Hans, al eens nagedacht over een rol in de politiek?

  reageer
 • Hans

   

  Bijzonder. Een burger met psychische nood geeft netjes van te voren aan dat hij hulp nodig heeft. Wij hebben een gigantisch overschot aan zwaar gesubsidieerde welzijnswerkers en deze man wordt niet geholpen. Dat rechtvaardigt zijn daden niet, maar geeft aan dat de zorgverleners hun systeem niet goed voor elkaar hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert