PVV nipt de grootste, PvdA halveert

LELYSTAD
De PVV is in Lelystad de grootste partij geworden, met 16,1 procent van de stemmen. De VVD volgt met 15,8 procent. De SP komt op de derde plaats met 12,6 procent.

Chris Jansen van de PVV noemt het een fantastische uitslag. "Het is voor de partij belangrijk om te consolideren en te groeien en dit is dus en mooie uitslag". Ook zegt dit volgens Jansen dat de PVV in Flevoland en Almere goed bezig is. "We moeten doorgaan op deze weg."

De Partij van de Arbeid is de grootste verliezer in Lelystad. De partij verliest bijna de helft van haar kiezers. 50PLUS daarentegen verdubbelt van 3,6 naar 7,1 procent.


reacties (18)

 • .\/\/.

   

  "de kiezers hebben er voor gekozen, dus vanaf nu moeten we gewoon rekening met ze houden." - De VVD heeft van tevoren gemeld dat ze de PVV niet uitsluiten voor de coalitievorming, maar dat de PVV Flevoland dan wel afstand moet nemen van de 'minder, minder'-uitspraak van Wilders (die volwassen man die zijn haar verft). De PVV maakt graag gebruik van deze mogelijkheid, en heeft gemeld dat ze dat niet van plan zijn. Iedereen tevreden: de VVD is een lastpost kwijt, en de PVV kan hun electoraat laten zien dat ze de rug recht gehouden hebben. En vervolgens gebeurt er dus wat te verwachten viel: de vorige coalitie heeft geen meerderheid meer, dus moet D66 toegevoegd worden in de nieuwe. Een stem op de PVV is zo dus een stem op D66 en het polderen wordt alleen maar erger. Als de ontevredenen hun marokkanen-obsessie eens terzijde hadden geschoven en SP hadden gestemd dan hadden ze per saldo meer koersverandering veroorzaakt. Maar nee, het getokkificeerde deel van Flevoland moet zonodig stemmen op een onfatsoenlijke getuigenispartij. Bravo.

  reageer
 • Wel een PVV kiezer

   

  Als eerste "Amen" op deze reactie. Ik heb de PVV zien groeien van een klein partijtje die volgens iedereen nooit lang kon bestaan naar een partij die nu de grootste is in Lelystad, ook mijn stad. Dat ik PVV stem heeft niks te maken met haatdragend zijn, ik woon in de wijk met de meeste culturen door elkaar heen en ik zou er ook nooit meer weg willen want ik woon heerlijk! Maar wat voor mij een heel duidelijk punt is, is dat de VVD gestopt moet worden, dat is de partij die ons land in de afgrond stort en de partij die dat kan stoppen is de PVV! Onze ouderen, onze zorg, ja ook de criminaliteitscijfers onder onze medelanders, zo belangrijk voor ons Nederland. De PVV bestaat uit meer dan alleen maar "zoveel mogelijk buitenlanders weren" zoals veel mensen alleen maar denken, kijk eens verder dan je neus lang is en verdiep je eens echt in het PVV programma!

  reageer
 • WJJH

   

  Het PVV doet mij denken aan het meest donkere gedeelte van onze geschiedenis toen de bruine hemden het voor het zeggen hadden.. Het is voor mij een raadsel waarom zoveel mensen op deze partij stemmen. Maar het laat zich ook elke keer weer zien dat het PVV is als een ballon, opblazen met holle spreuken en met de verkiezingen in zicht loopt de PVV ballon weer leeg, aangezien de mensen in het land wel begrijpen waar hun belangen liggen. Het bolle genot is danook meestal van korte duur. De verpakking is gewoon slecht en de inhoud zonder substantie en weinig kennis van de materie, dus de kiezers vinden vroeg of laat hun weg weer naar buiten als het er op aan komt.

  reageer
 • Poe

   

  En dat er blijkbaar grond is voor partij zegt meer over de politiek van de afgelopen 30 jaar dan over de PVV. Ik zelf stem niet op de PVV want ik vind het hypocrieten, maar ik ben het eens met de gedachte dat het gewoon genoeg is. De EU functioneert niet, en het integratie en immigratie beleid heeft hopeloos gefaald.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV is wel degelijk democratisch gekozen. Lijstje ingeleverd volgens de regelen der kunst, kandidaten op de lijst, alles zoals het hoort. Je kunt het inhoudelijk niet eens zijn met de standpunten van PVV, je bedenkingen hebben over de interne structuur van die partij, maar ondemocratisch is het niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • truus

   

  PVV is geen democratisch gekozen partij. Partij bestaat uit 1 man en de rest zijn volgelingen. Het enige wat ze doen is hard schreeuwen en met het vingertje naar bepaalde bevolkingsgroepen wijzen. Angst en haatzaaien.

  reageer
 • tja

   

  Pvv wint de verkiezingen, dus daar horen felicitaties bij, in plaats van al deze kiezers wegzetten als haters. Juist die houding van andere partijen heeft deze partij zo groot gemaakt. Die afgunst. Nee, dit is een belangrijk signaal, er zijn veel mensen het oneens met dit kabinetsbeleid, veel mensen vinden dat criminaliteit harder aangepakt moet worden. Dat bepaalde bevolkingsgroepen die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit benoemd mogen worden. Dat er opgetreden moet worden en dat het geknuffel moet stoppen. Het is toch ongelooflijk, deze houding? Deze reacties? Het wegpoetsen van deze kiezers? Deze partij is democratisch gekozen. Nu niet zeuren dat de partij niet democratisch is, de kiezers hebben er voor gekozen, dus vanaf nu moeten we gewoon rekening met ze houden. Nee ik stem zelf geen Pvv maar op bepaalde punten deel ik hun gedachtengoed. Ik hoop dat het nu afgelopen is met kunstsubsidies, enzovoort, dat er flink geïnvesteerd wordt in de A6 en dat er geen provinciaal geld naar de floriade gaat. En dat het vliegveld Lelystad nu ook vanuit de provincie volop ondersteund wordt.

  reageer
 • Richard

   

  Toppie!!

  reageer
 • j.

   

  Ik schaam me voor mijn stad.

  reageer
 • Hatende en bange? En ben je lekker mee?????? Nou mee laten we rutte lekker weer regeren en boel kapot verder maken hier! Degene die bang zijn zijn degene die niet op pvv durfde te stemmen en hun ogen gesloten houden!!!

  reageer
 • -A-

   

  Schaam me plaatsvervangend rot. we zijn als stad zo in de nationale publieke opinie terug bij af. Eerst een te criminele stad en nu een PVV bokwerk... weet niet wat erger is.

  reageer
 • Poe

   

  Lekker zelf doen waar je de PVV voor veracht. Mensen over een kam scheren. Hypocriet.

  reageer
 • Jay

   

  En ook zo veel politiek correcte kop-in-het-zandstekers hier.....

  reageer
 • mv

   

  Geen hatende bange schapen maar gewoon verstandige mensen die de geld graaiers van de VVD zat zijn

  reageer
 • Dirk

   

  Wat een triest beeld in deze stad!

  reageer
 • SanderZ

   

  Als inwoner van Lelystad, nee, als inwoner van Nederland schaam ik me diep voor deze uitslag. Pvv, de meest anti-nederlandse partij die er is -als je enigszins de geschiedenis van Nederland (en europa) kent-

  reageer
 • Jake

   

  Ben je lekker mee met zo'n uitslag....

  reageer
 • Tja

   

  Zoveel hatende, bange schapen hier.. Jammer.. :(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert