RVS: Bouw Retailpark kan voorlopig doorgaan

ALMERE
De gemeente Almere mag verder gaan met de plannen voor een Retailpark in Almere Poort. Drie vastgoedpartijen hadden bij de Raad van State gevraagd om de bouw te verbieden, maar de bezwaren wegen niet zwaar genoeg om de aanleg per direct te stoppen.

Het bezwaar kwam onder meer van de eigenaar van Doemere. Die vreest dat de winkels daar veel concurrentie gaan ondervinden van het Retailpark. Gedacht werd dat alleen winkels op het gebied van 'sport en vrije tijd' in het Retailpark mochten komen. Later bleek dat meer was toegestaan.

Volgens de Raad van State is er voorlopig geen aanleiding om de bouw van het Retailpark te verbieden. De kwestie wordt later dit jaar uitvoerig behandeld door de Raad van State tijdens een bodemprocedure.

reacties (2)

 • aron

   

  De ene na de andere lelijke winkelcentrum wordt uit de grond gestamt. Wanneer komt er eens een moderne toren met led verlichting met uitzicht op de zee a la Kuala Lumpur, Hong Kong. Zoals het nu gaat krijgt Almere nooit een internationale alure en blijft het onaantrekkelijk !

  reageer
 • steef

   

  Doei doemere mooie tijd gehad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert