College houdt rekening met mogelijke schadeclaim

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde kan mogelijk een schadeclaim verwachten van de aannemer die het zogenoemde Tulpeiland in het Wolderwijd aanlegt. Dat heeft het college van B & W aan de gemeenteraad laten weten.

De aannemer zou een claim kunnen indienen, omdat de aanvoer van zand voor het eiland donderdag tijdelijk gestaakt is. Dat gebeurde nadat de Raad van State de vergunning voor het verdiepen van enkele vaargeulen vernietigde.

De aannemer zou volgens het college nu stagnatiekosten in rekening kunnen brengen. De gemeente wil niet ingaan op de hoogte van een schadeclaim. Samen met de aannemer wordt momenteel hard gewerkt om het benodigde zand elders vandaan te halen.


reacties (3)

 • Jakob

   

  'Wim' denkt dat de provincie de verkeerde vogeltellingen gebruikt heeft, maar zo eenvoudig ligt het niet. Gemeente Zeewolde heeft de vergunning aangevraagd en deze aanvraag onderbouwd met een zogenaamde Passende Beoordeling door een door hen gefinancierd ecologisch adviesbureau. Dat adviesbureau heeft opgeschreven wat gemeente Zeewolde wilde en Provincie ging daarmee akkoord. Beiden dus 'schuld', hoewel ze in vroeg stadium (gratis) gewaarschuwd zijn door andere deskundigen. Gewoon een kwestie van 'wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten' (overigens op kosten van de belastingbetaler....).

  reageer
 • Nk

   

  Het volslagen idiote eiland wordt zo nog idioter en een enorme geldverspilling! Geen geld voor zorg maar wel voor deze onzin!

  reageer
 • wim

   

  Het was toch zo dat de provincie de vergunning had verleend.Dat zij verkeerde vogeltellingen hebben gemaakt is niet de fout van de gemeente.Iedere schadeclaim kan dus rechtstreeks naar de provincie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert