Wethouder Post ontkent verhaal over rapport Berechja

URK
Urker wethouder Geert Post zegt zich niet te herkennen in de uitspraken van oud SGP-bestuurslid Albert Pieter Hakvoort over het lekken van informatie over de financiële problemen bij het Berechja College.

Hakvoort gaf begin deze maand aan dat hij het vertrouwelijke rapport al inzag voordat het naar de pers gelekt werd. Volgens Hakvoort wist de wethouder dat het rapport al veel eerder op straat lag. De twee zouden er namelijk samen over gesproken hebben, vertelde Hakvoort. Geert Post ontkent dat nu.

Het CDA had schriftelijke vragen gesteld over de situatie die de wethouder tijdens de gemeenteraadsvergadering beantwoordde. Hij hield het bij een summiere verklaring waarin hij aangaf zich niet te herkennen in de uitspraken van Hakvoort. Fractievoorzitter Klaas Brouwer van het CDA nam genoegen met de verklaring van de wethouder.

reacties (7)

 • Herman

   

  Ik ken Geert als een leugenaar. Ik ken Albert Pieter al jaren als een betrouwbaar persoon. Laat Geert het a.u.b. niet erger maken en gewoon opstappen.

  reageer
 • juist

   

  Een onderzoek van hoffman zou hier wel op zijn plaats zijn. wie liegt is de onderzoeksvraag. 30000 pegels de kosten en het resultaat: we weten het niet.

  reageer
 • Pieter

   

  Laat deze wethouder a.u.b. in het voordeel van Urk opstappen. Zijn tijd zit erop. Hij maakt Urk en zijn eigen partij kapot. Laat de CDA haar verantwoordelijkheid nemen en een goede persoon zoeken en Urk politiek verder brengen.

  reageer
 • Pieter

   

  Erg jammer dat christenen elkaar dit aandoen. Hoe lang kan deze wethouder dit volhouden? Omdat hij geen aangifte indient tegen smaad maakt hij zich in ieder geval verdacht.

  reageer
 • tja

   

  stop het maar weer in de doofpot

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • begrijpend lezen

   

  Hij zegt zich niet te herkennen in de lezing van Hakvoort. Hij zegt hier dus niet expliciet dat hij het niet wist. hij herkent zich er niet in dus hij zou het op een andere manier vertellen. dit is dus politiek gedraai met woorden. Een halve leugen is ook een leugen!

  reageer
 • KC

   

  Als het verhaal van Hakvoort niet waar zou zijn, dan is het dus smaat. Waarom doet Post dan geen aangifte? Klopt het verhaal van Post dus eigenlijk niet? .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert