Jorritsma wil einde overlast Walt Disneyplantsoen

ALMERE
Burgemeester Annemarie Jorritsma wil snel camera's plaatsen aan het Walt Disneyplantsoen in Almere. Dat liet ze donderdagavond weten aan de gemeenteraad.

Sinds twee weken zijn er meerdere incidenten geweest in de buurt. In de nacht van 6 op 7 maart zijn er meerdere ruiten van onder meer een supermarkt en het wijkcentrum ingegooid. De buurtpreventie voelt zich volgens Jorritsma niet meer veilig rondom het Walt Disneyplantsoen. Volgens raadslid Jessica Kips van GroenLinks worden leden van het preventieteam bedreigd.

Welke maatregelen verder getroffen kunnen worden weet de burgemeester niet

reacties (14)

 • eindelijjk

   

  eindelijk gaat het in Almere dezelfde kant op als Lelystad in de jaren 80. Och wat moeten de bestuurders en ambtenaren altijd lachen om dat criminele Lelystad en hoe slecht we het allemaal deden hier. Nu zien ze zelf wat er gebeurt. Enige verschil: oorzaak ligt in een over ambitieus gemeenteapparaat en een op zichzelf geildende burgemeester. Almere, het verdiende loon komt eraan!

  reageer
 • ex-/ ex-almeerder

   

  hmm, muziekwijk, stedenwijk, staatsliedenwijk, molenbuurt, tussen de vaarten, oostvaardersbuurt, filmwijk. lijkt wel alsof al het tuig in almere-stad en almere-buiten woont. alleen over almere-haven lees ik weinig ellende.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het klinkt allemaal zo makkelijk, "Waarom pakt men die groep niet aan?". Als je iemand, of een groep 'aan wilt pakken' moet je ze wel iets concreets kunnen verwijten, of niet soms? Camera's kunnen daar een hulpmiddel bij zijn. Zomaar een beetje rondlopen en allerlei mensen of een groep 'aanpakken' kan niet.

  reageer
 • jan.b

   

  Het ligt niet aan de Politie of een burgemeester, die willen dit wel aanpakken. Maar de rechtelijke macht in dit land laat ze hierbij consequent in de steek en beperkt zich tot het uitdelen van slappe taakstrafjes (als ze al veroordeeld worden.....) en vooral het pamperen van de dadertjes/daders. Want zullie isse heel sielugh + de beschikbare celruimte moet vooral lekker worden verhuurd aan Belgen en Noren.

  reageer
 • bergerac

   

  Men kan er natuurlijk cameraas neerzetten maar word het probleem dan niet verplaatst naar andere plekken in de stad? Waarom pakt men die groep niet aan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  De daders oppakken (als ze te pakken zijn), en met de Politie naar hun ouders gaan en om te beginnen, 'n stevige praatje maken en de jongens 'n flinke straf geven. Daarna nog 'n paar keer huisbezoek doen en zonodig helpen met het aanpakken van de problemen van de straatjeugd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je 'de lange lat' wil gebruiken moet je daar wel een concrete aanleiding voor hebben natuurlijk. Als het ergens 'ongezellig' wordt moet je dus eerst bijvoorbeeld een samenscholingsverbod instellen, en daar vervolgens proportioneel op handhaven. Zomaar even een roedel bavianen met de lange laten wapperen is vragen om juridische problemen. We hebben hier namelijk wel gewoon met een rechtsstaat te maken.

  reageer
 • Lex

   

  Dit geloof je toch niet fe Burgermeester treed eindelijk steeds meer op ik begin haar zelfs al te waarderen gaat ze weg pfffffff

  reageer
 • Willem

   

  Wel ja, laten we van ons belastinggeld maar overal camera's ophangen en roepen dat Jorritsma een held is. Als Jorritsma wat meer tijd besteed had aan de binnenkant van deze stad, dan was dit niet gebeurt. Maar nee, mevrouw gaat voor de schijn en de buitenkant. Niks geen hulde.

  reageer
 • mattie

   

  Aanpakken en gewoon niet toe laten, en straffen uitdelen zo dat ze het voortaan wel laten.Je verplaatst het dan gewoon.Ze gaan weg en doen ergens anders het zelfde Geen oplossing dus lijkt mij. Wie niet horen wil moet maar voelen.Lijkt wel of ze bang zijn om ze aan te pakken en de ouders ook erbij betrekken.

  reageer
 • almere

   

  Welke maatregelen verder getroffen kunnen worden weet de burgemeester niet. nou Jorritsma wordt eens wakker en laat de politie harder optreden niet lullen maar aanpakken dan maar eens de lange lat er overheen halen wie niet luisteren wil zal voelen , desnoods op pakken en vast zetten

  reageer
 • rob

   

  Het zal niet. Waar zijn de ouders

  reageer
 • John

   

  ik he ook vernomen dat er camerabeveiliging is voorgesteld maar dit is afgewezen.. Vraag me dan ook zeer af door wie..??

  reageer
 • Ronald

   

  Hulde aan de burgemeester! Deze overlast stevig aanpakken, net als destijds bij het Haarlemplein. Tuig mag nooit het gevoel hebben dat zij de baas zijn op straat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert