Agenten weigerden sirene aan te zetten

FLEVOLAND
Flevolandse agenten deden om 12 uur vrijdag als enige niet mee aan de landelijke toeteractie. Alle andere provincies deden wel mee. De politiebonden hadden agenten opgeroepen om een minuut lang hun sirene aan te zetten omdat ze de cao-voorstellen van het kabinet te karig vinden.

Het landelijk actiecomité zegt dat de Flevolandse agenten zich geïntimideerd voelen door de politietop en dat ze alleen mee willen werken aan zwaardere protesten. Wat dat dan zal zijn is nog niet bekend. Een Flevolandse coördinator zegt ook dat de agenten het verwarrend vinden voor mensen op straat als ze ineens met een sirene aan rijden.

De onderhandelingen met de minister van Veiligheid en Justitie liepen vorige maand vast. De bonden zijn ontevreden over de toezeggingen over de loonontwikkeling en de mogelijkheden voor vroegpensioen.

De agenten in onze provincie doen wel mee aan de andere acties. Zo worden er alleen nog maar bonnen uitgeschreven voor grovere schendingen van de openbare orde en veiligheid. In andere gevallen wordt alleen een waarschuwing afgegeven.

reacties (21)

 • echt niet

   

  De bonden hebben met de afgelopen reorganisatie zo'n pak boter op hun hoofd genomen dat medewerkers echt niet meer geloven in wat de bonden zeggen en willen. Niks intimidatie, slecht bondswerk in de afgelopen jaren!!

  reageer
 • Ikke

   

  Goh waar haal je die 3500 euro vandaan? Lees je eerst goed in eer je een mening geeft.

  reageer
 • henk

   

  Die agenten denken dat de politie auto van hun zelf is maar die is van de overheid . Als die politieagenten eens na gingen hoe weinig ze echt effectief aan het werk zijn hadden ze in de gaten dat ze ruim betaald krijgen . [ oplopend tot 3500 ero netto per maand ] In het bedrijfsleven geldt een andere mores en daarom komen agenten daar niet aan de slag .

  reageer
 • Joost

   

  Iedereen verdiend een goed CAO, dus ook de politie. Ik begrijp dat zij actie voeren als zij al jaren op een nullijn zitten. Werken in een 'afvoerputje' van de maatschappij verdient zeer zeker een goede CAO. Belachelijk dat ze die agenten zo behandelen. Kijk een naar wat een presentator bij de publieke omroep verdiend en vergelijk dat eens met iemand die volledig in de noodhulp van de politie draait. Ongelofelijk toch?

  reageer
 • Marco

   

  Beste Bob, het afkatten van de heer Marc Cobussen is wel heel erg eenvoudig, als je naar het artikel hebt geluisterd had je deze heer beter begrepen. Ik weet niet wie Sjoritsma is, maar bij een woning één minuut lang sirenes laten loeien lijkt mij weinig tot geen zin hebben, het zal uiteindelijk alleen maar overlast geven bij de buren van dit persoon. Hetgeen Marc Cobussen en de landelijk coördinator hebben verteld in het artikel maakt duidelijk waarom Flevoland, Gooi, Eem en Vecht-streken niet mee hebben gedaan aan deze actie, ze vinden het simpelweg een te softe manier die bij onwetende burgers wellicht onbedoelde reacties kan uitlokken, denk hierbij aan schrikreacties e.d. die het verkeer zeer zeker niet ten goede zullen komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marco

   

  Best ron, even een reactie op jouw reactie........... "Graag stoppen met het niet reageren op minder ernstige overtredingen", misschien bedoel je iets anders maar in goed Nederlands zeg je nu dat ze extra alert moeten zijn op kleine overtredingen, ik denk dat je hier niemand blij mee maakt, dit is m.i. een domme reactie Uwerzijds.

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik vind dat de agenten een salaris-verhoging verdiend hebben. Welke acties ook, ik steun ze.

  reageer
 • Bob

   

  Ook op de Veluwe werd er niet mee gedaan aan de actie en terecht. Op het binnengif heeft meer invloed.

  reageer
 • ron

   

  graag ook stoppen met het niet reageren op minder ernstige overtredingen.

  reageer
 • Eveline

   

  Dat is mijn gevoel ook! Ze hebben wel wat anders aan het hoofd nu. Het is allemaal ons kent ons en dit sterfgeval heeft een hele diepe indruk achtergelaten. En sowieso is het een nutteloze actie waar alleen de burgers last van hebben!

  reageer
 • Johan

   

  Ik wist wel dat wij hier in Lelystad verstandige agenten hadden. Door niet mee te werken aan die toeteractie stijgen de Lelystadse agenten bij mij in achting. Hulde!

  reageer
 • blok

   

  In Zeewolde stonden de sirenes wel aan een minuut lang! Top jongens vecht voor waar je recht op hebt!

  reageer
 • eric

   

  Zwaardere protesten graag jullie hebben groot gelijk maar dan ook graag zwaardere straffen

  reageer
 • Whoknows

   

  Lijkt het wel op, moeten ze ook niet gaan klagen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Gelukkig denken de agenten aan veiligheid, sirenes laat toch de mensen schrikken en je moet dan maar net weten dat het 12 uur achter jou ineens een sirene aangezet wordt, goed zo!

  reageer
 • Jouw gevolgtrekking staat niet in het artikel. Ze zijn het NIET eens met de gevraagde actie.

  reageer
 • Bob

   

  Het blijven eigenheimers en zullen door de overige agenten weer niet voor vol worden aangezien..m.a.w. als je nergens anders aan de bak kan ga je in Flevoland werken...die coördinator is helemaal lachwekkend..dat minuutje had ook stilstaand gekunnen bij bijv. het Provinciehuis, stadhuis en of woning van Sjoritsma....

  reageer
 • respect

   

  Of omdat ze net een collega hebben verloren.

  reageer
 • Joost

   

  Ik zag toch echt twee politie auto's bij station Almere Buiten stilstaan met hun sirenes aan om 12 uur.

  reageer
 • IK

   

  Nee, deze agenten nemen hun baan serieus en gaan voor veiligheid voor alles. Natuurlijk zijn ze niet tevreden met hun CAO maar willen niet hun eigen en anderen in gevaar brengen met dit soort acties! Deze akties moeten ook alleen degene treffen die het aangaat, dus de ministers. Laat die bv maar om de 2 kilometer stoppen voor een algehele controle, houd kamerleden staande onderweg voor controlle enz enz. Heeft meer effect als dit soort akties!!

  reageer
 • piet

   

  Deze agenten zijn dus tevreden met hun CAO en laten zich intimideren door de korpsleiding

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert