PvdA vreest verlies van restzetel

FLEVOLAND
PvdA-lijsttrekker Peter Pels houdt er ernstig rekening mee dat zijn partij in de definitieve uitslag van de Statenverkiezingen nog een zetel kwijtraakt. Dat zegt hij in de zondageditie van het tv-programma Over Flevolands Gesproken.

In de voorlopige uitslag kreeg de PvdA een restzetel toebedeeld, die met een paar stemmen verschil in de definitieve uitslag bij de SP terecht kan komen. De PvdA viel woensdag al terug van 6 naar 4 zetels, de slechtste uitslag ooit van de sociaal-democraten.

De definitieve verkiezingsuitslag wordt maandagochtend bekendgemaakt.

reacties (5)

 • frits

   

  Tja, dat krijg je als je partij landelijk een VVD-light geworden is. Er is dan geen houden meer aan. De echte socialisten stappen over naar de SP, en de links-liberalen naar D66.

  reageer
 • Arjan

   

  De PvdA moet er niet te moeilijk over doen. Nivelleren is tenslotte een feestje.

  reageer
 • KC

   

  Je weet niet wat zij allemaal maal voor de provincie hebben gedaan. Denk aan Laura Bouwmeester, Marc Witterman, e.d.

  reageer
 • Dirk

   

  Het is goed dat de PvdA verloren heeft. De kiezer heeft gesproken. Weg met de salonsocialisten. Deze partij heeft niet gepresteerd en kent veel feodalen op bestuurlijke posities. De goede bestuurders uit deze partij zijn al vertrokken, dat zegt genoeg.

  reageer
 • KC

   

  Waarom wil de SP geen lijstverbintenis met PvdA? Zo direct wel proberen met hen een gedeputeerde leveren? Ik denk het niet! .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert