Inwoners Emmelhage tegen bouw bungalows

EMMELOORD
Een aantal inwoners van nieuwbouwwijk Emmelhage in Emmeloord is niet blij met de geplande bungalows in de wijk. Bij de Raad van State lieten omwonenden vrijdag weten dat de platte daken van de bungalows niet bij de woningen in de wijk passen.

De projectontwikkelaar van de gelijkvloerse huizen is de bezwaarmakers al tegemoet gekomen. Hij belooft nu drie in plaats van vier woningen te bouwen en ook de kleur van de woning past hij aan de omgeving aan.

Toch blijft een aantal inwoners van Emmelhage ongerust over de plannen. Uitspraak volgt over een paar weken.

reacties (9)

 • Supra

   

  Geachte Omroep Flevoland, Ik betreur het ten zeerste dat uw journalist cruciale informatie niet weergeeft in zijn of haar artikel. Een aantal bewoners van Emmelhage hebben een beroep ingediend tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Dit vanwege het vergrote bouwvlak, de aanduiding plat dak en de uitstraling die mogelijk wordt gemaakt. De journalist heeft tijdens de zitting kunnen horen dat het voorgenomen project totaal niet relevant is voor de beoordeling omdat het nu eenmaal gaat over de mogelijkheden van het nieuwe bestemmingsplan. Daarnaast heeft de journalist kunnen horen dat het vergrote bouwvlak, dat nu bijna de gehele percelen betreft, het grootste bezwaar is van de bewoners. Over 6 weken is bovenstaande gelukkig wel terug te lezen in de uitspraak van de rechter. Ik hoop dat u dan een stuk schrijft dat aansluit bij de werkelijkheid. Mijn vraag blijft echter in hoeverre u dat belangrijk acht...

  reageer
 • Ec

   

  Klopt, gemeenteraadslid en een hoge manager op het gemeentehuis hebben voor € 40 m2 een enorme lap grond gekocht (paste een hele rij woningen op), zodat ze altijd vrij zonder buren in hun villa's kunnen wonen, terwijl ze aan het klootjesvolk € 250 m2 vragen als ze extra grond bij willen kopen.

  reageer
 • Franklin

   

  Je hebt geen idee waar het over gaat. Je zou eens moeten gaan kijken en de bewoners vragen waar het om gaat. De gemeenteraad wil onverkoopbare kavels koste wat het kost volbouwen. Terwijl een persoon uit diezelfde gemeenteraad zo'n onverkoopbare kavel gezellig met zijn buren heeft gekocht tegen een vriendenprijsje.

  reageer
 • peter

   

  Zet er maar een asielcentrum neer

  reageer
 • Swiebertje

   

  Beetje arbeidersbuurtje geworden dat Emmelhage, kunnen het niet hebben als er een keer een echte villa neergezet wordt. Erg jammer, dat was niet de opzet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • netty

   

  Reactie op willem kan er wel wat bij voorstellen Emmeloord in verval er komt daar nog niks meer van de grond een gemeenteraad die goed is in vergaderen maar geen resultaat en altijd achter de feiten aanloopt Emmeloord was vroeger zeker leuk maar nu alang níet meer.

  reageer
 • Polderling

   

  En hoeveel winkels staan er leeg in de winkelstraat? 3% dus iets van 7 winkels op ruim 200. En als ik de berichten lees was er over de Deel door de wethouder/gemeenteraad besloten dat ze daarmee een andere kant op gaan en iedereen wilden betrekken. Een mislukking is het volgens mij pas wanneer het helemaal niet door gaat en er een verlies ontstaat en er dan nog niet iets is dat de mensen en winkeliers willen. Dat is nog niet het geval. Het is wel zorgelijk allemaal maar Emmeloord zo neerzetten slaat ook nergens op. Kijk je naar Lelystad dan staan er heel veel meer winkels leeg, ook in procenten. Dat wil toch niet zeggen dat Lelystad op zijn retour is? Bovendien doen we dat enkel en alleen zelf he. Als veel mensen veel spullen via internet bestellen moet je niet klagen dat fysieke winkels het niet redden. Eigen schuld dikke bult is dat meer; actie en reactie.

  reageer
 • Franklin

   

  Het gaat hier wel om iets meer dan de platte daken en de kleur gevelsteen. Als er een muur van 4 meter hoog en 12 meter lang vlak achter je achtertuingrens krijgt. Dan hebben ze het over bijgebouwen, maar die mogen niet zo hoog. En het gaat vooral om de wijzigingen in het bestemmingsplan. In het oude plan mocht er 6 meter hoog gebouwd worden, maar dan wel 9 meter van die grens af. In het nieuwe plan mag er ruim 4 meter hoog gebouwd worden vlak naast de grens. En die groene wal verbergt ook niks meer. De wal zakt in en een groot deel van het jaar zijn de armzalige boompjes die er staan, kaal.

  reageer
 • wilem

   

  Emmeloord is al jaren op zijn retour winkelstraat in verval deel grote misluking

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert