"Dissidente SGP'ers wellicht terug in fractie"

URK
Het bestuur van de SGP op Urk en de twee dissidente raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord zouden praten over een terugkeer van de twee in de fractie. Dat zeggen diverse leden van de partij, die niet voor de camera wilden reageren.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zaterdagmiddag in de Sionkerk op Urk was veel tijd ingeruimd voor de problemen binnen de partij naar aanleiding van de financiële situatie bij het Berechja College. De crisis in de partij ontstond nadat vertrouwelijke informatie over de slechte financiële situatie naar de pers was gelekt.

Op de ledenvergadering waren ook de gemeenteraadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord aanwezig. Zij werden in december uit de SGP-fractie gezet, omdat ze niet volledig wilde meewerken aan een onderzoek naar het lekken van informatie. De twee raadsleden zijn nog wel lid van de partij.

Hakvoort en Woord wilden na afloop van de vergadering niet ingaan op hun eventuele terugkeer in de fractie. Bestuursvoorzitter Louw van der Zwan wilde helemaal niet voor de camera reageren.

De ledenvergadering is trouwens niet afgelopen, maar geschorst. Wanneer de vergadering wordt hervat is nog niet bekend.

reacties (9)

 • Johan

   

  Ik vraag mij ook af of het plaatselijke en landelijke bestuur van de SGP, maar niet minder de burgemeester en natuurlijk de huidige SGP fractie excuses gaat aanbieden aan de heren Sinke, Hakvoort en Woort. Daarna stel ik voor om zo snel mogelijk elkaar te vergeven. Het zou zonde zijn als de heren Sinke, Hakvoort en Woort de Urker politiek gaan verlaten. Mijn stem hebben ze.

  reageer
 • Jaap

   

  Inderdaad Kees, Dat ze het bij de SGP zo ver hebben laten komen. De fractievoorzitter had i.v.m. het gemeentebelang allang moeten opstappen i.p.v. zo zijn zin willen doordrukken. Een fractie voorzitter is toch de leider en verantwoordelijk. Heb wel het idee dat die Geert Post oud wethouder Ben Visser nog even wilde natrappen over Berechja.

  reageer
 • Kees

   

  Zou het bestuur al excuses aan Jan Sinke, Willard Woord en Jan Hakvoort hebben aangeboden? Deze drie jongens hebben eerlijk gehandeld. Zoals bekend is heeft de burgemeester fouten gemaakt. Jan Willem Bakker heeft het zover laten komen en had geen kwaliteiten om het op te lossen. Ik hoop toch wel dat hij zijn conclusie trekt, excuses aanbied aan alle SGP leden en opstapt. Respect voor de rechte rug van de drie dissidenten. Wat kunnen zij een maatschappelijke druk aan. Waren er maar meer van zulke SGP-ers.

  reageer
 • Jaap

   

  Staat nou het gemeentebelang voorop of is het eigenbelang te belangrijk ?

  reageer
 • KC

   

  Pieter heel goed verwoord. Laat Post opstappen dan is de kou uit de lucht en de burgemeester moet ook maar eens schoon schip maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Een cursusje communicatieve vaardigheden kan geen kwaad op het dorp.

  reageer
 • Pieter

   

  Wellicht komt het bestuur en leden er steeds meer achter dat Geert Post het zelf gelekt kan hebben en zo Woort en Hakvoort de schuld wil geven. Die burgemeester heeft ook wat te verbergen. Laat het CDA haar bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen.

  reageer
 • Urker

   

  Vanaf nu stem ik alleen nog maar op Jan Hakvoort [ook al zou hij een eigen partij opzetten] denk dat de meeste urkers het ook zullen doen, want het is in zijn hart toch iemand die dezelfde normen en waarden heeft. Hiermee geeft SGP aan dat ze niet zeker van hun zaak zijn wat ze hiervoor allemaal gezegd hebben. Speel open boek en bied openlijk je excuus aan aan die 2 en klaar is de zaak.!!

  reageer
 • Hajo

   

  De fractie kan echt weer gelijmd worden, maar misschien moet daar geen druk op gezet worden. Laat men eerst maar een paar maanden los van elkaar als 2 fracties opereren. Als het stof dan wat is neergedaald, dan kan alsnog een poging gedaan worden om het één te maken. Inmiddels is tenslotte toch duidelijk dat het hele integriteisonderzoek van de burgemeester één grote flop is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert