Wethouder Bleeker stapt op

DRONTEN
Wethouder Piet Bleeker van Dronten is per direct opgestapt. Hij heeft zijn ontslag aangeboden aan burgemeester Aat de Jonge.

Volgens de gemeente heeft de CDA-wethouder in een brief aangegeven dat persoonlijke omstandigheden de reden zijn voor deze beslissing. In diezelfde brief concludeert hij het volgende: "Het is mij niet gelukt, om op een voor mij passende wijze uitvoering te geven aan een aantal taken en verantwoordelijkheden die deze functie met zich meebrengt.”

Bleeker lag in zijn periode als wethouder onder vuur vanwege een vergeten belastingafdracht van 2 miljoen euro en een ambtenaar die veertien jaar lang werd doorbetaald na ontslag. Deze zaken kwamen aan het licht na een intern onderzoek dat door Bleeker was aangevraagd. Daarnaast trad hij, tot onvrede van de oppositie, op in een reclamespot van MAC3PARK.

Het CDA laat weten aangeslagen te zijn door het aftreden van hun wethouder. De partij respecteert zijn besluit en beraadt zich over de opvolging.


reacties (18)

 • marcel

   

  probleem van 2 miljoen euro tekort voor foutje met afdracht moet nog wel steeds betaald worden maar ja dat zal er wel via een verhoging van diverse lasten doorgedrukt worden

  reageer
 • Ilse

   

  De kiezer stemde massaal op het CDA bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Niet omdat er nu perse zo veel kennis en kunde in die partij zit (als je het filmpje van deze fractievoorzitter bekijkt dan snap je wat ik bedoel) maar gewoon omdat deze partij een heel gelikte campagne heeft gevoerd en die Hans Engelvaart precies weet aan welke voetbaltouwtjes hij moet trekken om mensen aan zijn zijde te krijgen. Hij is de grootste boef van het hele spul en leunt tijdens deze hele nare affaire stilletjes achter over. Mevr. vd Klis was waarschijnlijk de enige CDA-er die ook de C echt recht deed en een eerlijk en sociaal doel nastreefde. Wethouder Bleeker heeft deze ellende voor een groot deel natuurlijk gewoon aan zichzelf te danken maar een goede partij met eerlijke collega's hadden hem van veel van de gemaakte fouten kunnen behouden en dat hebben ze bewust niet gedaan. Er was al weken bekend dat hij er uit gewipt zou worden.

  reageer
 • Andree

   

  smaad

  reageer
 • hans van veen

   

  Hopelijk volgen meer wethouders dit voorbeeld, puin ruimen in het gemeentehuis,tijd voor een nieuwe burgemeester en wethouders, weg met de corrupte bende.

  reageer
 • CDA stemmer

   

  Ik voel me belazerd! Eerst maken ze een raadslid met een eigen mening monddood, vervolgens vertrekt ze. Nu zetten ze hun eigen wethouder onder druk en dumpen hem om partijschade te beperken. Fractievoorzitter liegt dat hij barst. Bah! Andere wethouder maakt weg vrij voor een collega wethouder met wie hij beter op kan schieten. Bah! Ondertussen is de ambtelijke organisatie en zieke benden die fout op fout stapelt. Bah! Om nog maar te zwijgen over de burgemeester. Bah! Wie kan het tij in Dronten keren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk a van den brink

   

  Als de CDA fractievoorzitter maar aanblijft: niemand kan met zoveel woorden zo weinig zeggen.

  reageer
 • Maartje

   

  Die fractievoorzitter maakt het hele relaas nog veel erger. Staat deze man nu gewoon voor de camera te liegen en de boel te bedriegen? Niet echt fraai zeg.

  reageer
 • robert

   

  wat een slecht interview. de cda fractievoorzitter weet dat het een persoonlijke keuze is, maar niet waarom. niet van tevoren contact gehad? die cruciale vraag mistte ik, want deze man straat gewoon te liegen.

  reageer
 • Drontense

   

  Ja er is teveel gebeurd maar wie wat fout heeft gedaan moet dat wel verantwoorden en er voor weg lopen is geen optie.Zo kom je er niet mee weg.

  reageer
 • Marc

   

  HIEPERDEPIEP HOERA nu de rest nog. Opgeruimd staat netjes Nog eens hoera!!!!!!! Hoera Hoera

  reageer
 • Marc

   

  En aat.

  reageer
 • appel

   

  ik hoop dat hij geen wacht geld krijgt

  reageer
 • Leon

   

  Ja, prima. Maar opstappen is als weglopen voor de problemen die hij heeft veroorzaakt (en in de toekomst nog boven komen drijven!). Ze zouden hem ter verantwoording moeten roepen ipv hem laten gaan en er zo makkelijk vanaf komen. Oh ja; en het wachtgeld wat hij gaat ontvangen de aankomende 2 jaar. Gewoon niet doen!

  reageer
 • Frank

   

  Nu nog Hans!

  reageer
 • Snorretje

   

  Bedankt Omroep Flevoland voor de alert. Dit was onmisbaar nieuws.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Dat begint lekker op te ruimen zo! #hulde

  reageer
 • Groen

   

  kan de huidige voorzitter van Asvd mooi instappen Win win situatie

  reageer
 • Sjaak

   

  Waarom krijgen wij voor zulk nieuws een push-bericht? Bewaar dat lekker voor belangrijk nieuws!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert