Wethouder Bleeker stapt op

DRONTEN • Ma 23 maart 2015 | 11:21 • Maandag 23 maart 2015 | 11:21
Wethouder Piet Bleeker van Dronten is per direct opgestapt. Hij heeft zijn ontslag aangeboden aan burgemeester Aat de Jonge.

Volgens de gemeente heeft de CDA-wethouder in een brief aangegeven dat persoonlijke omstandigheden de reden zijn voor deze beslissing. In diezelfde brief concludeert hij het volgende: "Het is mij niet gelukt, om op een voor mij passende wijze uitvoering te geven aan een aantal taken en verantwoordelijkheden die deze functie met zich meebrengt.”

Bleeker lag in zijn periode als wethouder onder vuur vanwege een vergeten belastingafdracht van 2 miljoen euro en een ambtenaar die veertien jaar lang werd doorbetaald na ontslag. Deze zaken kwamen aan het licht na een intern onderzoek dat door Bleeker was aangevraagd. Daarnaast trad hij, tot onvrede van de oppositie, op in een reclamespot van MAC3PARK.

Het CDA laat weten aangeslagen te zijn door het aftreden van hun wethouder. De partij respecteert zijn besluit en beraadt zich over de opvolging.






WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel