Bijna 2500 blanco stemmen bij waterschapsverkiezingen

FLEVOLAND
Bij de waterschapsverkiezingen op 18 maart hebben bijna 2500 mensen blanco gestemd. Ook waren meer dan 1000 stemmen ongeldig. Dat betekent dat 2,9% van de uitgebrachte stemmen verloren is gegaan voor de kandidaten.

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten lag het aantal blanco en ongeldige stemmen beduidend lager. Daar zijn zo'n 350 blanco stemmen uitgebracht en waren er ruim 400 ongeldig: 0,6% van het aantal uitgebrachte stemmen.

Het was voor het eerst dat de verkiezingen op dezelfde dag werden gehouden. Dat betekende een fors hogere opkomst voor de waterschapsverkiezingen. Die bedroeg 41,8%. Bij de laatste schriftelijke verkiezingen in 2008 had nog geen kwart van de stemgerechtigden een stem uitgebracht.

reacties (3)

 • HM

   

  Inderdaad. Dit hele circus is alleen leuk voor een paar betrokkenen. Voor de rest van de bevolking is het alleen duur en nutteloos. Breng die waterschappen nu gewoon onder bij Rijkswaterstaat.

  reageer
 • Jassie

   

  Heb mijn biljet voor waterschappen op het stembureau weg gegooid, voor dit belang is er geen politiek voorkeur nodig, doe wat nodig is en doe het goed. Deze onzin levert alleen mensen als Job Cohen weer een goede baan op, wat een geld verspilling.

  reageer
 • ron

   

  hulde aan deze 3500 mensen. (maar ook nog de duizenden mensen die de stempas bewust niet hebben ingeleverd; hoeveel zijn dat er ?) Deze mensen zijn tenminste eerlijk dat het ondoenlijk is een serieuze stem uit te brengen. jammer dat er zo enorm veel andere mensen waren die blijkbaar dachten dat ze "moesten" stemmen omdat ze hun recht als plicht opvatten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert