Almere heeft meeste basisscholen 'dichtbij'

ALMERE
Almere heeft van alle gemeenten in Flevoland de meeste basisscholen binnen een straal van drie kilometer. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In een cirkel van drie kilometer telt Almere 18 scholen. In Lelystad zijn dat er veertien en op Urk bijna twaalf. Dronten is de hekkensluiter met zes basisscholen.

In vergelijking met de grootste gemeenten is de schooldichtheid in Almere betrekkelijk laag. Zo heeft Den Haag bijvoorbeeld 36 scholen binnen de cirkel, terwijl daar 10 procent van de inwoners in de basisschoolleeftijd valt. In Almere is dat een kleine dertien procent.


reacties (1)

  • Waterwijker

     

    "Binnen een straal van drie kilometer". Hoe zou het dan toch komen dat de complete buurt wordt dicht geparkeerd met auto's van halende en brengende ouders? Probeer 's ochtends maar eens je straat uit te komen. Onbegonnen werk. Waarom komt de over criminaliteit klagende brave burger hier zelf wel weg met zijn eigen terreur tegen normaal gebruik van de openbare ruimte? Er valt hier een fortuin te verdienen aan foutparkeerders. Want o, wat is drie kilometer toch een eind.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert