Gemeente verrast door vervuiling bij plankier

URK
De gemeente Urk is verrast door de olievervuiling, die werd aangetroffen tijdens de aanleg van het zogenoemde plankier in de haven. De aanleg van de historische steiger werd vorige week na de vondst stilgelegd.

Volgens wethouder Freek Brouwer is de hele haven tien jaar geleden nog gesaneerd. Oppositiepartij Unie Gemeentebelangen zei afgelopen weekend dat er op de bewuste plaats jarenlang een oliedepot gevestigd was. Volgens de wethouder was dat een stuk verderop.

Dinsdagochtend wordt begonnen met het afvoeren van de stenen en het vervuilde slib. De exacte kosten daarvan zijn nog onbekend. Wethouder Brouwer verwacht dat de steiger ondanks de vertraging nog voor de zomer klaar zal zijn.


reacties (8)

 • Piet

   

  Dit college is altijd verrast. Hoelang kom je hiermee weg. Goede vragen van Anja. Verrast is een kind ook als ze een cadeau krijgt met sinterklaas. Dit college wist toch wel dat er vroeger iets gestaan heeft?

  reageer
 • Jurie

   

  Als Anja eerst maar in het college zit. Dan kan ze de projecten WEL tot een goed einde brengen. Alle grote projecten op Urk gaan mis en de burger maar betalen. Laat Anja met bijvoorbeeld Klaas Brouwer en Freek Brouwer een nieuw college vormen en echte problemen aanpakken. Laat de wethouder van Hard voor Urk opstappen en met zijn makelaarskantoor verder gaan. Hij heeft nu twee petten op en dat kan niet.

  reageer
 • Kees

   

  als het eerst maar klaar is. Dan zijn alle tegenstanders er trots op. Het is ook NOOIT goed

  reageer
 • mop

   

  eerst denken en dan doen.

  reageer
 • tsja

   

  Weggegooid geld aan iets wat over een aantal jaren te duur is om te onderhouden en rot dan weg, kan het het palenscherm achter na. Het is ons door de strot geduwd door ChristenUnie. Kan nog wel meer geld in de bodemloze put.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sv urker

   

  Je slaat alleen een aantal houten palen in de grond. Hoe en waar komt er dan grond vrij? En wat geeft dan de vervuiling? Anja keuter UG is tegen dit project en wil makkelijk scoren. Ga eens serieuze politiek bedrijven!

  reageer
 • Hendrik..

   

  Vroeger waren ze juist blij als ze olie vonden......

  reageer
 • urker

   

  typisch Gemeente Urk, altijd achter de wagen. met de windmolens, worden ze wakker als de vergunning rond is. Speelbos, wordt aangelegd, dan worden ze wakker, de aansluitende weg moet kindvriendelijk gemaakt worden, kosten daarvan vielen tegen. nu weer met een plankier, waar niemand op zit te wachten, behalve de gemeenteraad... Heeft niemand er aan gedacht om bodemonderzoek te laten doen? ze wisten toch dat er vroeger olietanks hebben gestaan, daarom mocht er volgens mij ook nooit een strandpaviljoen op gebouwd worden. Maar maakt allemaal niet uit, het MOET doorgaan, dus wordt er gesaneerd, de kosten zullen wel weer veel te hoog uitvallen. de burger betaalt wel....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert