Informateur moet zoeken naar werkbare meerderheid

FLEVOLAND
Informateur Tanja Klip moet op zoek naar een werkbare meerderheid in de Provinciale Staten. Dat zegt VVD-lijsttrekker Jaap Lodders over de opdracht die hij Klip heeft meegegeven om te komen tot een nieuw dagelijks bestuur van de provincie. Klip gaat dinsdag en woensdag met alle elf partijen in gesprek, die bij de verkiezingen zetels hebben behaald.

De VVD laat als grootste partij op dit moment alle opties open, maar constateert dat een college met de PVV moeilijk wordt, omdat een aantal partijen op voorhand niet met deze partij wil samenwerken. De VVD zelf wil dat de PVV eerst afstand neemt van het 'minder, minder' standpunt over Marokkanen.

Over een college 'over links' met de SP laat Lodders zich niet uit. Lodders hoopt dat Tanja Klip voor Pasen haar opdracht heeft afgerond, zodat daarna met de formatie kan worden begonnen.

Tanja Klip is sinds twee jaar dijkgraaf van het waterschap Vallei en Veluwe. Daarvoor was ze wethouder in Coevorden en gedeputeerde in Drenthe. In die laatste functie kwam ze in opspraak vanwege de zogeheten Eurochamp-affaire. Ze zou inhoudelijke informatie over deze fraudezaak hebben gedeeld met een journalist. Volgens de betreffende journalist heeft Klip in een zaak hierover onder ede gelogen. De affaire had geen politieke consequenties voor Tanja Klip.

reacties (2)

 • Bram

   

  En dat moet gedaan worden door een persoon die niet helemaal zuiver is Pfffff.

  reageer
 • frits

   

  1 gedeputeerde VVD, 1 CDA, 1 voor Christenunie en SGP samen, en 1 voor D66. Ervaren gedeputeerden Lodders en Appelman kunnen terugkeren. D66 en CU/SGP kunnen een nieuweling sturen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert