Boshuijzen claimt fractievoorzitterschap 50Plus

FLEVOLAND
Erik Boshuijzen, die met voorkeurstemmen is gekozen in de statenfractie van 50Plus, claimt het fractievoorzitterschap. Dat zegt hij in een gesprek met Omroep Flevoland.

Boshuijzen vindt het logisch dat hij fractievoorzitter wordt gezien zijn ervaring en omdat hij met voorkeurstemmen in Provinciale Staten is gekozen. Boshuijzen voerde een persoonlijke campagne, omdat het bestuur van de partij de voormalig lijsttrekker op een vijfde plaats had gezet. Ook verweet hij lijsttrekker Wout Jansen te grof te zijn in zijn taalgebruik.

Nu Jansen en Boshuijzen samen de nieuwe 50Plus-fractie vormen, gaan de twee dinsdag om tafel om hun meningsverschillen uit te praten. Dan zal Boshuijzen ook zijn eis om fractievoorzitter te worden op tafel leggen.

De Flevolandse 50PLUS voorzitter Rhianna Gralike laat weten niet blij te zijn met Boshuijzen als fractievoorzitter. 'Boshuijzen claimt fractievoorzitterschap 50PLUS, maar dit gaat niet gebeuren.' schrijft Gralike op twitter.reacties (20)

 • De Ingeweide

   

  Ik lees weer van alles maar ik stak mijn licht maar even op bij OPA. Ik las namelijk het idee om Boshuijzen bij OPA te stallen. Ik begreep dat OPA er de voorkeur aan geeft dat Boshuijzen het bij zijn volkstuintje houdt. Alhoewel men denkt dat ook dat tot ruzie gaat leiden met andere tuinders. OPA is net zo vredig en zonder ruzie. OPA wil dat zo houden maar OPA leeft in deze met 50PLUS mee. De ingeweide beseft dat dit een akelig slot is van het falen van het landelijk bestuur van 50PLUS.

  reageer
 • kolk

   

  Waar W.Jansen verschijnt de eenheid verdwijnt. Zeewolde< Lelystad als wethouder heeft hij niets gepresteerd. Daarom snap ik de voorkeursstemmen op W.Jansen totaal niet.

  reageer
 • Jade

   

  Wout Jansen wil alleen maar richting Den Haag. Beide heren zijn Haantjes die de partij niet goed doen. Wout Jansen komt niet vriendelijke over. En de andere man kleine jongen waar die zijn speeltje wil hebben. Sorry maar het is zo net een kleuterklas.

  reageer
 • Ger

   

  Een voorzitter van een partij dient onafhankelijk te zijn. Deze voorzitster heeft nu en in het verleden veel teveel haar persoonlijke voorkeur laten gelden. Erik Boshuizen pakt het nu niet slim aan, maar als voorzitter van een partij moet je dat vooraf voorkomen.

  reageer
 • 50Plusser

   

  Erik, stop hiermee! Neem een volkstuintje. Dan kun je naar hartelust allerlei onkruiden het onderspit laten delven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Jawel, de heer Boshuijzen kan zijn zetel behouden en zich aansluiten bij wie dan ook. Zo steekt de kieswet in elkaar.

  reageer
 • kiezer

   

  Verbazingwekkend dat een voorzitter via de website reageert. Sleur beide heren aan de tafel en lees hen de les en zegt hen de wacht aan m.b.t. deze onderlinge wedstrijd. Dit is zeer schadelijk voor de politiek en in het bijzonder voor 50+

  reageer
 • kiezer

   

  Maar OPA heeft geen zetel in PS, dus komt de heer Boshuyzen niet meer ten tonele.

  reageer
 • Rinus

   

  Huh, ervaring? Ja dat zeker maar dan wegens het falen bedoel je. Zeewolde; fail, en voorzitter Stadshart, bedoel je de 2 weken dat hij dat gedaan heeft. Kom op zeg, ook deze keer gaat het niet lukken 50plus valt voor de zomer uiteen.

  reageer
 • news deadline

   

  Ze moeten die hele pauperclub gewoon opheffen, gasten zitten puur voor eigen belang op het pluche. Wat voor beleid voert de provincie uit waar speciale aandacht voor ouderen van nut zou zijn? Nou???

  reageer
 • frits

   

  Boshuijzen kan beter fractievoorzitter worden bij het waterschap, waar hij ook verkiesbaar is. Dan hebben beide mannen een mooie plaats. Dit geruzie van Boshuijzen met Wout Jansen leidt uiteindelijk tot een afgang van Boshuijzen. Dit moet hij zichzelf besparen.

  reageer
 • Rhianna Gralike (voorzitter 50PLUS in Flevoland)

   

  Beide kandidaten van 50PLUS moeten respect hebben voor de democratische keuze van de kiezer en die moeten wij allemaal respecteren, ook Boshuijzen. Laten beide zwaargewichten nu hun krachten eens bundelen ten gunste van de ouderen. Beiden hebben politieke ervaring, zij het de een wat meer dan de anderen, echter in de PS had Wout Jansen had 3776 stemmen = 55% v.h. totaal van 50PLUS in Flevoland en Erik Boshuijzen had er 904 en dat was goed voor 13%. Dus waar praten we over,.. (Zo gaat dat ook in de Tweede kamer, waarbij de kandidaat met de meeste stemmen het voor het zeggen krijgt) Aan het werk zou ik zeggen! Voor de ouderen, want dat wordt nu echt tijd. (En ik hoop van harte, dat Josephine Bolle over haar teleurstelling heen komt en de belangrijke positie aanvaard als burgerlid! Zo heeft de KBO dan ook een belangrijke stem voor de ouderen via 50PLUS (Flevoland)

  reageer
 • Karel

   

  Ze kunnen het beste maar gelijk de fractie in tweeen delen. Hebben we dat ook maar weer gehad. Net als in de 2e kamer. Zo te zien steunt het bestuur de heer Jansen, dus als de heer Boshuijzen zich nou bij OPA aansluit, dan kan hij op eigen houtje verder.

  reageer
 • ron

   

  ik zal de logica wel niet begrijpen van Boshuizen maar voorkeurstemmen betekent toch slechts dat je al dan niet wordt gekozen en heeft toch totaal niets te maken met het voorzitterschap??? (zeker als je niet meer stemmer hebt dan nr. 1) Ik begin nu wel te begrijpen waarom hij zo laag is geplaatst.

  reageer
 • KC

   

  Zoals ik eerder had voorspeld, dit wordt oorlog binnen 50Plus! .

  reageer
 • Pampie

   

  Logisch dat Jansen meer stemmen heeft dan Boshuijzen. Komt omdat kiezers meestal blind het eerste hokje rood maken. Zegt niks over voorkeur voor zijn persoon. Weet hij zelf ook wel, heeft toch zoveel politieke ervaring?

  reageer
 • kiezer

   

  De ego's spelen hun spelletje ten nadele van de kiezers die op hen gestemd hebben. De INTERNE strijd zal worden voortgezet en eindigt tenslotte in een afsplitsing waar niemand op zit te wachten gezien de ervaring van OPA. Ook Wout Jansen heeft een "ruime"bestuurlijke ervaring op zijn cv. D'66, Inwonerspartij, 50 +, vz.Stadshart Lelystad, etc.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik heb zo het idee dat de kiezers van 50+ hier erg vrolijk van worden. Maar goed, de mannen hebben hun baantje gescoord, de kont plakt genoeglijk aan het pluche.

  reageer
 • Kiezer

   

  De 'coup' rondom Boshuizen lijkt te mislukken.

  reageer
 • peterh

   

  Wout Jansen heeft 2x zoveel stemmen ontvangen dan de egotripper Boshuijzen dus waar haalt hij het vandaan. als hij zo doorgaat gaat de partij in Flevoland uit elkaar vallen. deze man had allang uit de partij gezet moeten worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert