Geen toeristenbelasting voor padvinders

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten stelt voor om padvinders geen toeristenbelasting te laten betalen.

Het gaat dan om leden van Scouting die te gast zijn bij de Flevo-Scouts of de Osbornegroep in Dronten. Bij een overnachting moeten de gasten nu toeristenbelasting betalen. Daar wil het college van B en W van af. Volgens de gemeente is het in omliggende gemeenten al het geval.

In juni opent het Nationale Scoutinglandgoed in Zeewolde. De kans is groot dat het aantal scouts dat ook Dronten bezoekt, dan toeneemt.

reacties (5)

 • willem

   

  De gemeente Dronten moet eerst maar eens aantonen wat ze de afgelopen jaren met deze belasting hebben gedaan.Hoeveel is er daadwerkelijk aan "toeristen besteed" en hoeveel hebben ze ontvangen?Je zult zien dat de besteding nul komma nul is.Net zoals hondenbelasting is toeristenbelasting onzin.Met de regels die de gemeente nu weer wil invoeren ontstaat een nog grotere rechtsongelijkheid.

  reageer
 • hans v veen

   

  We krijgen nooit te horen waar al die inkomsten aan worden besteed, dit verdwijnt in de bermuda driehoek van het huishoud boekje van de gemeente dronten.

 • peter

   

  De kans is groot dat....... als dit een reden is om de toeristenbelasting af te schaffen voor de bezoekers van de scouting dronten, kan ik er nog wel 10 verzinnen om het het ook niet meer te innen in de verblijfssector zoals campings,jachthavens en bungalowparken, wat een slap en slecht onderbouwd verhaal van de gemeente dronten.

  reageer
 • erik

   

  Volgens mij betalen overnachtende bezoekers binnen de recreatie toeristenbelasting (verplicht),forensenbelasting voor als je een vaste plaats hebt op een recreatiebedrijf (verplicht) De gemeente is nu voornemens om mensen die een dagje komen vermakelijkheids belasting te laten betalen. Maar de gemeente maakt direct weer uitzonderingen op hun eigen regels,camperplaatsen die gratis zijn en dus geen toeristenbelasting hoeven te betalen en een scouting die ook buiten de regels vallen.Gelijke monniken gelijke kappen geen uitzonderingspositie. Zal wel even wennen worden voor de gemeente handhaven en voor iedereen dezelfde regels.

  reageer
 • hans v veen

   

  Raar plan van de gemeente, wat doet B en W van dronten dan met de groepen die niet scouting gerelateerd zijn maar wel in de scouting overnachten zoals scholen en studenten verenigingen,wat volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan maar wel gebeurd,hiervoor worden zelfs vergunningen afgegeven door de gemeente Dronten, het is dus bekend binnen het gemeentehuis,bestemmingsplan handhaven dus,maar dit is niet de sterkste kant van de gemeente,ook de vertrokken wethouder was van dit probleem op de hoogte, afwachten wat zijn vervanger aan dit probleem gaat doen.Voor de scouting is de verhuur een belangrijke inkomstenbron, maar wel volgens de regels werken of de juiste vrienden in het gemeentehuis hebben.

  reageer
 • ViKing79

   

  Dus ook afschaffen voor dagjesmensen en festivalbezoekers. Anders zijn we weer aan het meten met 2 maten. Dronten wil zich toch als gastvrij profileren!

  reageer
 • kees

   

  Dronten wil zich gastvrij profileren, maar de lukt ze erg slecht,ben benieuwd hoe de recreatie bedrijven op dit voorstel reageren Hun wethouder is weg dus dit voorstel zal er wel op slimme wijze door B en W er door gedrukt worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert