CDA NOP: Mantelzorgwoningen beter regelen

NOORDOOSTPOLDER
Het CDA in Noordoostpolder vindt dat de gemeente moet inspelen op de toenemende behoefte aan mantelzorgwoningen.

Volgens de raadsfractie komt het steeds vaker voor dat mensen een schuur willen verbouwen, of een kant-en-klare woning in een tuin willen plaatsen, zodat ze voor een ernstig of chronisch ziek familielid kunnen zorgen.

Hoewel er sinds kort voor mantelzorgwoningen geen vergunning meer nodig is, valt het volgens het CDA in de praktijk niet mee om zo'n voorziening te regelen. De partij vindt ook dat er compensatie moet komen voor eventuele waardevermindering van een woning, doordat een familie zelf tijdelijk de zorg voor een familielid op zich neemt.
reacties (2)

 • Hans

   

  Wat een onzin van Merkwaardig. Je kunt als je inkomen te laag is toch gewoon een beroep op extra bijdrage in de kosten doen. Je zou je eerst hier eens in moeten verdiepen. Ik ben blij met dit idee omdat nu mensen voor hun ouders kunnen zorgen ipv ze in een verzorgingshuis te moeten plaatsen. Als dat zou kunnen als je dat wilt is dat toch prachtig nadat ze eerst jou hebben opgevoed en geholpen? En woningeigenaren en boerderijeigenaren noem je. Ja iemand die in een flat woont kan dit niet plaatsen in de achtertuin maar om je frustratie hierover te gaan botvieren op mensen die een huis of boerderij hebben is nogal kortzichtig. Jammer dat je zo doet over dit voorstel wat volgens mij veel mensen kan helpen.

  reageer
 • Merkwaardig!

   

  Hier zit vermoedelijk een luchtje aan! Om de waardevermindering te behouden van de woning? De woning wordt immers aantrekkelijk voor die doelgroep die juist ruimte nodig hebben.Wel toevallig dat juist het CDA hiermee komt. Gelet de merkwaardige keuze in het traject thuiszorgvraag ,toen liet men ook geen barmhartigheid zien. Barmhartigheid voor woningeigenaren en boederijeigenaren ? Een bizar voorstel terwijl het CDA de afbraak steunt in de thuiszorg waarin de minderbedeelde de dupe is.Men gaat duidelijk voor het kapitaal wat niet verloren mag gaan.Wat is hierin humaan??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert