Busreizigers: langer onderweg en vaker overstappen

ALMERE
De helft van de reizigers van de buslijnen 1 en 11 in Almere is langer onderweg dan voorheen en moet vaker overstappen. Dat blijkt uit een enquête van busbedrijf Connexxion.

Sinds de opheffing van buslijn 3 en de nieuwe routes van de buslijnen 1 en 11 zijn er veel klachten. Wethouder Frits Huis heeft meer dan 1.100 handtekeningen van boze passagiers ontvangen.

Om te bezuinigen kwam in december een nieuwe dienstregeling. Volgens wethouder Huis is er zoveel ontevredenheid, dat er wel iets moet veranderen. Daarover gaat hij de komende weken overleggen met Connexxion.

reacties (12)

 • frits

   

  8x per uur is natuurlijk de spitsfrequentie. Overdag kan 6x per uur, avond 4x per uur. Dat is minder inzet dan nu al die aparte lijntjes naar Amsterdam. Lijn 3 werd ook overdag redelijk gebruikt. Daarom blijkt de eenrichtingslus met alleen lijn 1 nu ook zo slecht uit te pakken voor veel reizigers. Dit was een heel slecht idee.

  reageer
 • Frenky

   

  Lijntje 5 weer door laten rijden naar kruidenwijk alstublieft. Dank u!

  reageer
 • ruud

   

  buslijn 215 is ook opgeheven. de 216 rijdt nog wel, maar is erg druk. zo druk zelfs dat mensen moeten staan. en dat is erg gevaarlijk op de snelweg. ik reis niet meer met de bus. ik ga voortaan met de trein. ik heb met plezier vanaf 1991 tot en met 2014 met de 215 gereisd. jammer voor connexion. ik geef nu mijn geld uit aan de ns.

  reageer
 • M_Cxx

   

  Ik durf te wedden dat 8x per uur in de daluren te veel van het goede is en dan rijden er simpelweg lege bussen. Om dezelfde reden is lijn 3 opgeheven, lijn 3 was hooguit druk als lijn 1 op zich liet wachten, verder zaten er weinig mensen in lijn 3 en met lege bussen rondrijden is simpelweg zonde van het geld. Wel zou wat mij betreft lijn 327 eruit mogen, behalve de ritten in de spits (als lijn 157 dan met groene bussen). Lijnen 322/328 kunnen dan 4x per uur gaan rijden met een GOEDE verknoping te Muiden. De 328 zou dan evt. in de daluren en op zaterdag 2x/uur op Bijlmer kunnen eindigen, desnoods vanaf daar 2x/uur naar Holendrecht en 2x/uur door als 356 naar Haarlem. Misschien een idee?

  reageer
 • M_Cxx

   

  Lijn 11 rijdt niet om, hij rijdt gewoon over exact dezelfde route als waar lijn 1 tot december vorig jaar reed. Dus van omrijden is géén sprake.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Bezuinig op een effectieve manier. Laat de streeklijnen van Amsterdam Amstel en Bijlmer voortaan 8x per uur via 't Oor langs het weerwater naar Almere Buiten rijden. Voer in Almere Haven gewoon lijn 3 weer in als hoogfrequente lijn. Dan heeft iedereen uit Haven een snelle verbinding met Almere Centrum, en iedereen uit Haven heeft ook een prima overstap op 't Oor op de streeklijnen.

  reageer
 • marijke

   

  lijn 1 moet gewoon weer tot oostvaarders rijden. veel makkelijker voor alle kinderen die in almere- buiten op school zitten. lijn 11 rijd ook nog is om, waardoor je meer kosten heb.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien een idee, dan hebben reizigers vanuit Haven ook een rechtstreekse verbinding met de Muziekwijk zoals dat heel vroeger was met lijn 2 ca. 1998. Lijn 2 in het weekend rijden? Er zit niemand in dus dat is niet de bedoeling. Lijn 322 rijdt exact dezelfde route, alleen de haltes Stadhuisplein en Station Centrum komt die niet, maar daarvoor kun je bij Passage overstappen op lijn 1 of 4 of lekker een stukje gezond lopen.

  reageer
 • ron

   

  lijn 7 van muziekwijk naar sallandse kant ? ook naar Haven ? gevolg nog veel meer overstappen .....

  reageer
 • Simon

   

  Houden zo bewoners die langs de busbaan wonen zitten niet te wachten op nog meer bussen. (Fietsen naar het t'oor is gezond)

  reageer
 • TimvD

   

  Laat Lijn 2 ook weer in het weekend rijden. Wordt er gek van. Moet nu elke keer 20 minuten naar de bushalte lopen, terwijl lijn 2, 2 minuten van mij vandaan is.

  reageer
 • Jan

   

  Idee: lijn 7 ieder kwartier naar Haven, via de Gouwen zoals de streekdienst dat ook doet. Idee?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert