PvdA: nog geen besluit over hertelling

FLEVOLAND
De PvdA-fractie in de Provinciale Staten heeft nog niet besloten of zij om hertelling vraagt van de verkiezingsuitslag. Dat laat lijsttrekker Peter Pels weten na fractieberaad.

Uit de maandag gepresenteerde einduitslag bleek dat de PvdA vijf stemmen te weinig kreeg om een vierde zetel te behouden. Die is nu naar de SP gegaan.

Het geringe verschil in stemmen kan reden zijn om een hertelling aan te vragen, maar daarover wil de PvdA zich eerst laten informeren door de Kiesraad. De fractie heeft ook vragen over onregelmatigheden met 68 stembiljetten, die het centraal stembureau heeft geconstateerd.

De PvdA wil verder afwachten wat dinsdagmiddag wordt besloten in de zogeheten commissie onderzoek geloofsbrieven. Ook die beoordeelt de einduitslag. Als de commissie een hertelling adviseert, dan moeten de oude Provinciale Staten daar woensdag over besluiten.

reacties (7)

 • KC

   

  In een gemeente van Deventer heeft een teller op een stembureau 2 stembiljetten in zijn zak gestopt, omdat er 2 stempassen minder waren. Op deze manier waren de hoeveelheden gelijk. Hij wou om 23.00 uur vroeg naar huis, zodat er niet werd overgeteld. Zo kan dus de tellingen worden gemanipuleerd en zeker alles de teller van een bepaalde partij is. .

  reageer
 • 13xx

   

  Feitelijk zouden alle partijen een hertelling moeten vragen bij zo'n klein verschil, onafhankelijk welke kant het spreekwoordelijke kwartje op valt.

  reageer
 • almere

   

  neem lekker je verlies daar de mensen hebben gesproken , ze zien jullie liever gaan dan komen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat lijkt me niet het juiste argument. Bij zulke kleine verschillen is een hertelling juist heel belangrijk; je zou anders maar de indruk kunnen krijgen dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen....

  reageer
 • HM

   

  Het zijn wel zielige verliezers...... Accepteer het nou gewoon.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Niet mans genoeg om zelf een besluit te nemen ?

  reageer
 • KC

   

  Gewoon hertellen, er zijn zo veel fouten gemaakt. .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert