Verdiepen water tulpeiland maanden vertraagd

ZEEWOLDE
Het verdiepen van het water rondom het tulpeiland in het Wolderwijd bij Zeewolde loopt maanden vertraging op. Vereniging Gastvrije Randmeren moet aanvullend onderzoek doen en opnieuw een vergunning bij de provincie aanvragen. Pas als die vergunning is verleend, kan de aannemer in het gebied verder met zand winnen.

De Raad van State vernietigde twee weken geleden de vergunning omdat de vogeltellingen niet zouden kloppen.

De verdieping van het water is nodig om ruimte te bieden aan de recreatievaart. Er worden grotere boten verwacht als het tulpeiland klaar is. Het zand dat werd gewonnen bij het verdiepen van het water werd ingezet voor de aanleg van het tulpeiland. De gemeente Zeewolde zoekt nog naar een alternatief om aan zand te komen, zodat de aanleg van de tulp wel door kan gaan.

reacties (1)

  • Harrie

     

    Dit bericht wordt gebracht als zijnde: Helaas pindakaas! Zo sneu ook deze keer weer. Wéér heeft het "bestuur" van Zeewolde gefaald met als gevolg dat de gemeenschap weer voor de schade kan opdraaien. Of het nu de Blauwe diamant is of 2x aanleggen zelfde rotonde of herinrichting centrum of....... we kunnen nog wel even doorgaan, helaas. Is er dan niemand die in dit bestuurlijk falen iemand ter verantwoording roept?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert