PvdA vraagt niet om hertelling stemmen verkiezingen

FLEVOLAND
De PvdA vraagt niet om het hertellen van de stemmen die zijn uitgebracht bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat zei fractievoorzitter Peter Pels tijdens de statenvergadering woensdagmiddag.

De partij vindt het opnieuw tellen van alle stemmen in de provincie een te zwaar middel. Bovendien is het nog maar de vraag of dat tot een andere uitslag zou leiden. De PvdA overwoog hertelling, omdat zij vijf stemmen te weinig zou hebben gehad voor een vierde zetel.

De PvdA legt zich neer bij het advies van de Commissie Geloofsbrieven. Die zei dinsdagavond al dat er in de verkiezingsuitslag geen onrechtmatigheden zijn geconstateerd. De commissie onderzocht de stukken van alle bijna 200 stembureaus in Flevoland. Aanleiding was de opmerking van het centraal stembureau maandag dat er met 68 stembiljetten fouten zijn gemaakt, die niet goed te verklaren zijn.

PvdA-fractievoorzitter Pels betreurt het dat er op de dag van de verkiezingen zoveel fouten zijn gemaakt. Zo ontbraken er op stembureaus in Almere formulieren en moesten sommige stembureaus een tijdje dicht. Hij pleit voor betere instructies aan de stembureaus bij volgende verkiezingen.

reacties (13)

 • Swiebertje

   

  Ervan uitgaande dat.... zo ken ik er ook nog wel n paar. Kortom, geen schulden dus niet zo zeuren. Wat er in de toekomst komt dat zien we dan wel. Als je alles kunt voorspellen moet je misschien zelf eens een poging doen de provincie te besturen. In een wereld die elke dag weer veranderd door politiek die voornamelijk elders wordt bedreven is het allemaal erg lastig.

  reageer
 • tja

   

  Hij heeft wel schulden gemaakt, echter komen die na zijn vertrek, door met zn allen akkoord te gaan met de floriade. Dat is een financiële strop voor de toekomst. Ik voorspel een onderzoek in 2023, hoe heeft het zo ver kunnen komen, de antwoorden krijgt u ook alvast: tunnelvisie, grootheidswaanzin en met de kennis van nu, blablabla. We gaan hier lering uit trekken enzovoort. De verantwoordelijken van toen meenden dat... Let maar op!

  reageer
 • Hendrik

   

  Ze willen dus geen hertelling. Goed lezen!

  reageer
 • Xyz

   

  Volgens mij kunnen de meeste reageerders slecht lezen. Er wordt duidelijk aangegeven dat PvdA geen hertelling wil en de uitslag accepteert!

  reageer
 • KC

   

  Over welke schulden heb jij het. Er zijn geen schulden gemaakt door de provincie. Marc Witteman heeft een gezond financieel plaatje achter gelaten. Volgens mij weet je niet wat de provincie doet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bb

   

  Eerst alles naar de kloten geholpen nu gaan ze klagen Namens alle gemeentes bedank voor alle schulden

  reageer
 • KC

   

  Niet met 68 problemen! .

  reageer
 • Zouden ze dat ook gevraagd hebben, als zij die restzetel met 5 stemmen verschil in hun voordeel hadden gekregen? Dacht het niet........ HELE slechte verliezers, op alle fronten.

  reageer
 • HM

   

  Stelletje kinders. Wees volwassen en accepteer deze uitslag. Dat heet democratie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Omdat het om zo'n klein verschil gaat lijkt hertelling me voor alle betrokkenen het beste. Al was het maar om de schijn van bedrog te verdrijven.

  reageer
 • Menno

   

  Je hebt altijd een verschil tussen stempassen en stemmen, ook deze keer valt dat binnen het gemiddelde, dat los je met een hertelling niet op. PvdA gaf aan dat ze zich aan het advies van die onderzoekscommissie zou houden. Die bevalt hun niet en overwegen ze nu toch weer een hertelling. Slechte verliezer.

  reageer
 • ger

   

  Hertelling aanvragen. Er zijn heel veel fouten gemaakt in stembureau's. Zie aantal uitgegeven stembiljetten en uitgebrachte stemmen.

  reageer
 • peterh

   

  Hou toch op!!! verloren punt!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert