Uittreksel kost het meest in Lelystad

LELYSTAD
Lelystedelingen betalen het meest voor een nieuw uittreksel uit de Basisregistratie Personen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut COELO van de Rijksuniversiteit Groningen.

De BRP heb je bijvoorbeeld nodig voor het aanvragen van een diploma, het huren van een woning of bij een echtscheidingsprocedure. Met 18,20 euro voert Lelystad de Nederlandse lijst aan. In het Zuid-Hollandse Strijen is het slechts 3,45 euro. In Flevoland is Zeewolde het goedkoopst met 7,50 euro.

Met de aanvraag van een rijbewijs, paspoort en identeiteitskaart is gemeente Urk het duurst in Flevoland.reacties (10)

 • r Gnade

   

  ik heb er een nodig omdat de belasting een fout heeft gemaakt

  reageer
 • Herman

   

  Hou toch eens op met die onzin. Dit heeft niks met PvdA, VVD of welke partij ook te maken. Dit is rijks- en gemeentewet.

  reageer
 • vdb

   

  Dat hebben we tedanken aan de pvda die denk laat de burger maar bloeden die hebben geld zat De pvda geeft het liever aan Africa ons geld

  reageer
 • Ingrid

   

  (te snel op verzenden gedrukt ) vreemd en ook niet uit te leggen dat er zulke grote verschillen zijn in bijv. zorg en WMO. Ik vind het niet kunnen dat de kwaliteit van de zorg en de ondersteuning die je krijgt, afhangt van de plaats waar je woont.

  reageer
 • Ingrid

   

  Ambtenaren mogen dan dezelfde CAO hebben, ze worden niet hetzelfde betaald. Ambtenaren in een grotere stad verdienen meer. Dat wordt nl. afgeleid van het salaris van de gemeente-secretaris, en dat wordt vastgesteld obv aantal inwoners. Overigens: gemeente betaalt ook gewoon voor boekjes (paspoorten, papier, machines etc. Maar het blijft vree

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Ik begrijp de verschillen bij de BRP ook niet. Overal zijn het de zelfde werkzaamheden qua tijd en de ambtenaren hebben allemaal de zelfde CAO. Of wordt dit alleen afgegeven door het hoofd van de afdeling of burgemeester. .

  reageer
 • ron

   

  omgevingsvergunning in Almere het duurst zo is schommelt het wat heen en weer. maar ben het eens; ik snap niet dat het niet landelijk wordt vastgesteld. (kan het buro COELO ook worden opgeheven) "vreemd dat er voor betaald moet worden: het hele overheidsapparaat wordt van gemeenschapsgeld betaald. In feite betalen we dubbel" Hoe kom je daar nu toch bij? ze worden betaald uit de optelling van heel veel potjes. Als er al wat overblijft heet dat "algemene middelen" c.q. "reservering" waardoor niet alles altijd hoeft te stijgen of mensen hoeven te worden ontslagen. Ik denk ook niet dat die 3,45 als voorbeeld dekkend is voor personeel, huisvesting, verwarming, licht, ict e.d.

  reageer
 • ikke

   

  "Met de aanvraag van een rijbewijs, paspoort en identeiteitskaart is gemeente Urk het duurst in Flevoland." Volgens jullie eigen grafiek zijn de kosten voor id-kaart en paspoort in alle gemeenten hetzelfde: hoe kan Urk dan de duurste zijn? En prijzen van rijbewijs scheelt zo te zien 50 ct ofzo, beetje stemmingmakerij dit.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik snap niet dat deze tarieven niet landelijk uniform worden vastgesteld, zoals bijvoorbeeld voor paspoorten en identiteitskaarten al wel het geval is. De geleverde prestatie is immers in alle gevallen dezelfde. Op zich is het al vreemd dat er voor betaald moet worden: het hele overheidsapparaat wordt van gemeenschapsgeld betaald. In feite betalen we dubbel.

  reageer
 • Richard

   

  Dat geldt ook voor de hondenbelasting, rioleringsheffing en heet ozb...Lelystad is met bijna alles gewoon ontiegelijk duur. Check online de statistieken maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert