"50Plus heeft alles keurig op orde"

FLEVOLAND • Do 26 maart 2015 | 16:14 • Donderdag 26 maart 2015 | 16:14
Donderdagmiddag zijn 24 van de 25 leden van het Waterschapsbestuur geïnstalleerd en beëdigd. Eén van de twee zetels van de partij 50Plus bleef daarbij leeg. "50Plus heeft alles keurig op orde, maar het enthousiasme om op de kieslijst te komen voor de Waterschapsverkiezingen was niet groot." De onbekendheid van het Waterschap is daar volgens lijstduwer Erik Boshuijzen de belangrijkste reden voor.

Boshuijzen werd met voorkeurstemmen gekozen in het algemene bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland. Hij heeft zijn benoeming donderdagmiddag officieel afgeslagen. Volgens de Waterschapswet mag een bestuurslid niet zowel in Provinciale Staten als in het Waterschap zitten. Boshuijzen is ook Statenlid.

De volgende kandidaat op de lijst is Willem Herrebrugh. Hij heeft 28 dagen de tijd om zijn benoeming al dan niet te accepteren. Herrebrugh verblijft in Zuid-Afrika, maar de verwachting is dat hij desondanks plaats zal nemen voor 50Plus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel