"50Plus heeft alles keurig op orde"

FLEVOLAND
Donderdagmiddag zijn 24 van de 25 leden van het Waterschapsbestuur geïnstalleerd en beëdigd. Eén van de twee zetels van de partij 50Plus bleef daarbij leeg. "50Plus heeft alles keurig op orde, maar het enthousiasme om op de kieslijst te komen voor de Waterschapsverkiezingen was niet groot." De onbekendheid van het Waterschap is daar volgens lijstduwer Erik Boshuijzen de belangrijkste reden voor.

Boshuijzen werd met voorkeurstemmen gekozen in het algemene bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland. Hij heeft zijn benoeming donderdagmiddag officieel afgeslagen. Volgens de Waterschapswet mag een bestuurslid niet zowel in Provinciale Staten als in het Waterschap zitten. Boshuijzen is ook Statenlid.

De volgende kandidaat op de lijst is Willem Herrebrugh. Hij heeft 28 dagen de tijd om zijn benoeming al dan niet te accepteren. Herrebrugh verblijft in Zuid-Afrika, maar de verwachting is dat hij desondanks plaats zal nemen voor 50Plus.

reacties (4)

 • ron

   

  eens met KC en Viking

  reageer
 • koop

   

  Het is en blijft een zooitje zowel jansen als boshuijzen

  reageer
 • ViKing79

   

  Het zou verboden moeten worden dat je voor beide verkiezingen tegelijl verkiesbaar bent. Dit is vorm van kiezersbedrog!

  reageer
 • KC

   

  Als je niet bekend bent met Waterschap doe dan ook niet mee. 50Plus heeft het dus niet op orde en ik hou mijn hart ook vast bij de Staten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert