Zorgen om behoud spoedeisende hulp in NOP en Urk

FLEVOLAND • Do 26 maart 2015 | 19:03 • Donderdag 26 maart 2015 | 19:03
De gemeente is bang dat de spoedeisende medische hulp in Noordoostpolder en Urk verdwijnt. Die hulp wordt op dit moment geleverd door de spoedpost in het Antonius Ziekenhuis en door de ambulancedienst van de GGD.

Door het landelijke karakter van de Noordoostpolder draagt het Rijk een deel van de kosten. Maar door bezuinigingen wordt deze bijdrage langzaam afgebouwd. Eind van het jaar komt de bijdrage helemaal te vervallen en ontstaat er volgens de gemeente een financieel gat van tonnen.

Om te voorkomen dat inwoners van Noordoostpolder en Urk straks met elke verwonding naar een ziekenhuis in Sneek, Lelystad of Zwolle moeten, zoeken zorgverleners uit de polder nu samen naar een oplossing. Ook de MC Groep, huisartsen, de Zorggroep Oude en Nieuwe Land en twee regionale zorgverzekeraars zijn bij deze gesprekken betrokken. De partijen hopen voor het najaar een oplossing gevonden te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel