Zorgen om behoud spoedeisende hulp in NOP en Urk

FLEVOLAND
De gemeente is bang dat de spoedeisende medische hulp in Noordoostpolder en Urk verdwijnt. Die hulp wordt op dit moment geleverd door de spoedpost in het Antonius Ziekenhuis en door de ambulancedienst van de GGD.

Door het landelijke karakter van de Noordoostpolder draagt het Rijk een deel van de kosten. Maar door bezuinigingen wordt deze bijdrage langzaam afgebouwd. Eind van het jaar komt de bijdrage helemaal te vervallen en ontstaat er volgens de gemeente een financieel gat van tonnen.

Om te voorkomen dat inwoners van Noordoostpolder en Urk straks met elke verwonding naar een ziekenhuis in Sneek, Lelystad of Zwolle moeten, zoeken zorgverleners uit de polder nu samen naar een oplossing. Ook de MC Groep, huisartsen, de Zorggroep Oude en Nieuwe Land en twee regionale zorgverzekeraars zijn bij deze gesprekken betrokken. De partijen hopen voor het najaar een oplossing gevonden te hebben.

reacties (2)

 • Ambu

   

  De neus van Den Haag is niet langer dan de randstad.

  reageer
 • plattelands vrouw

   

  Belachelijk dat het zover moet komen, ik begrijp dat voor niets alleen de zon op komt en bij echt acute klachten 112 gebeld kan en mag worden, maar wat zou dit een tekortkoming voor onze polder zijn als je als burger niet meer terecht kan in een straal van 10/15 km voor medische acute zorg.... Ik zou hier nog maar eens goed over nadenken, voordat er (wanneer dit plan doorgaat) onzin ambulance ritjes moeten gebeuren,omdat men niet eens meer "gerust" gesteld kan worden door een huisarts in het weekend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert