Geen treinverkeer door stroomstoring

FLEVOLAND
UPDATE 21:15: De NS raadt mensen af om nog een poging te doen met de trein richting Amsterdam te reizen. 

Er rijden nog steeds geen treinen van Almere richting Amsterdam en Utrecht door de stroomstoring van vrijdagochtend. De NS verwacht de hele dag nodig te hebben om de treinen weer volgens rooster te laten rijden. Gestrande reizigers in Almere Centrum zijn opgevangen in de centrale hal door medewerkers van de NS. Er rijden nu wel treinen tussen station Almere Muziekwijk en Lelystad en Dronten.

De NS heeft een extra taxibusje ingezet om een stewardess en vakantiegangers snel naar Schiphol te brengen. Connexxion zet extra bussen in op de lijnen naar Amsterdam en Hilversum om de gestrande reizigers te vervoeren.

Verschillende delen van Almere zijn vrijdagochtend getroffen door de grote stroomstoring, die ongeveer een half uur heeft geduurd. Volgens netbeheerder Tennet is de storing veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Daardoor zitten ook grote delen van Noord-Holland zonder stroom.

De stadsverwarming in Almere is door de stroomstoring ook uitgevallen. Volgens energiebedrijf Nuon moet de verwarming het vrijdagmiddag weer doen.

Het gebouw van Windesheim Flevoland is ontruimd tijdens de stroomstoring. Ook studenten die op dat moment een tentamen maakten moesten naar buiten. De hogeschool bekijkt welke gevolgen dat heeft voor de gemaakte tentamens.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de stroomstoring. Hij vindt dat er lessen getrokken moet worden om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt..reacties (8)

 • Frenky

   

  Ik wil mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug!

  reageer
 • Aaltje

   

  Appels en Peren! Daar is dan de infra structuur ook anders ingericht. Natuurlijk heeft zeuren geen zin en komt het goed. Het is wel handig dat de informatie wordt gegeven en dat mensen er rekening mee kunnen houden. Op het moment dat je geen tentamen meer kan maken dan kan ik me indenken dat je teleurgesteld bent etc. Alles is relatief!

  reageer
 • Klaas

   

  Zat net een tentamen bestuurskunde te maken op Windesheim Flevoland, deze is nu ongeldig verklaard, hij ging juist net zo goed );

  reageer
 • Japiooo

   

  En nog zeuren ook , in delen van Afrika hebben ze nog nooit van stroom gehoord , dus geduld en het komt allemaal weer goed met de stroom

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Men is de stroomvoorziening weer aan het opbouwen. Deze procedure duurt voor zo'n groot gebied vaak een uur. Je kunt niet in 1 keer de stroom erop zetten, want dan raakt de stroomvoorziening van slag en valt de boel weer meteen uit. Als er niet ingegrepen wordt kan de stroomvoorziening in heel Europa uitvallen. Eerst storing isoleren, herstellen of noodmaatregel treffen en vervolgens de stroom geleidelijk weer opstarten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  "Daardoor zaten ook grote delen van Noord-Holland zonder stroom." Zaten??? Het is nu elf uur en we hebben hier op Schiphol nog steeds geen stroom. En geen treinen. En geen stoplichten.

  reageer
 • Dave

   

  In Lelystad geen problemen.Nog niet tenminste...

  reageer
 • ronald

   

  Iedereen vroeg met weekend ,als je met de auto bent en niet met de trein

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert