Politie rijdt langzaam over A6 in protest tegen cao

FLEVOLAND • Vr 27 maart 2015 | 10:55 • Vrijdag 27 maart 2015 | 10:55
Langzaam rijden over de A6 tussen Urk en Lelystad. Zo voeren Flevolandse politieagenten dinsdag 7 april actie tegen de cao-voorstellen van het kabinet. Dat meldt Mark Cobussen van het actiecomité in Flevoland.

Over anderhalve week rijden politiewagens tussen 10 en 11 uur niet harder dan 60 kilometer per uur over de A6. De stoet start bij het politiebureau op Urk en rijdt door naar afslag Lelystad Noord. Daar draaien de politieauto's om en rijden weer terug naar Urk. Ook agenten van Gooi en Vechtstreek sluiten bij de stoet aan.

Landelijk worden er meerdere acties gevoerd. Zo zetten de agenten elke vrijdag vlak voor het middaguur de sirene aan. De Flevolandse politie doet daar niet aan mee omdat de agenten alleen willen meewerken aan zwaardere protesten.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft vrijdag laten weten dat hij op korte termijn met de politiebonden wil praten over de cao.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel