Gemeente nam bewust risico op ongeldige stemmen

ALMERE • Vr 27 maart 2015 | 11:39 • Vrijdag 27 maart 2015 | 11:39
De gemeente Almere nam bewust het risico dat er tijdens de Provinciale Statenverkiezingen ongeldige stemmen konden worden uitgebracht. Op meer dan de helft van alle stembureaus in de stad ontbrak het zogenoemde Register Ongeldige Stemmen. Met dit document wordt gecontroleerd of iemand wel met een geldige stempas stemt.

In antwoord op vragen van de PvdA en D66 schrijft het college van burgemeester en wethouders dat er maximaal 20 ongeldige stemmen konden worden uitgebracht. De stempassen werden gecontroleerd aan de hand van eenzelfde register voor de Waterschapsverkiezingen. Dat komt volgens de gemeente Almere voor 90 % overeen met die van de Provinciale Statenverkiezingen.

Het stadsbestuur van Almere is ervan overtuigd dat de verkiezingen zorgvuldig zijn verlopen. Achteraf zijn alle ingeleverde stempassen gecontroleerd en bleek dat er tot op dat moment geen ongeldige stempassen waren ingeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel