Kantoren Zoetelaarpassage mogelijk voor studenten

ALMERE
Een commerciële partij onderzoekt of kantoorpanden boven de Zoetelaarpassage in Almere omgebouwd kunnen worden tot studentenhuisvesting. Dat meldt de gemeente in de Beleidsbrief Wonen, die donderdag op de politieke markt wordt besproken.

De gemeente onderzoekt zelf ook nieuwe huisvestingsmogelijkheden voor studenten. Zo heeft de stad het mogelijk gemaakt dat er drijvende studentenwoningen kunnen komen op het Weerwater achter het Flevoziekenhuis.

Almere wil voor studenten een aantrekkelijke stad zijn. Op dit moment kunnen studenten makkelijk een kamer vinden. Voor de wat duurdere zelfstandige woonplekken geldt een inschrijftijd van een jaar.

reacties (4)

 • fleurop

   

  Ja hoor maar een jaar inschrijftijd? rekken dat maar om naar honden jaren als je reëel wilt blijven! groetjes van de thuis wonende student ;)

  reageer
 • Eline

   

  Faerie, de studenten worden overal weggehaald, voor de arme mensen... Waardoor er voor de studenten vrijwel geen woonruimte kunnen krijgen of het is veel te duur, reken zo'n 450 euro voor 8m2.

  reageer
 • Saskia

   

  sorry hoor, maar studenten kunnen makkelijk een kamer vinden?! Misschien als je het ruim hebt ja, voor de gemiddelde student is het bijna onmogelijk om een betaalbare kamer te vinden...

  reageer
 • Faerie

   

  Misschien kunnen ze het ook als optie meenemen om voorzieningen te treffen voor woonruimte voor arme mensen. Kennelijk, als ik de wachttijden zo zie, zijn studenten nu niet het meest dringende onderwerp binnen huisvesting.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert