Enquête over bezuinigingen op groenonderhoud

ALMERE
De gemeente Almere wil van inwoners weten hoe er bezuinigd moet worden op het groenonderhoud. In 2017 wordt er namelijk door bezuinigingen minder geld voor uitgetrokken.

Er zullen daarom keuzes gemaakt moeten worden, geeft verantwoordelijk wethouder Frits Huis aan. Zo zal er bijvoorbeeld minder vaak gesnoeid en gemaaid worden. Ook het verwijderen van fietspaden en bruggen die niet vaak gebruikt worden, hoort tot de mogelijkheden.

Via een enquête wil de gemeente nu horen welke maatregelen geaccepteerd worden en welke weerstand oproepen. Op die manier moet er begrip voor de bezuinigingen gekweekt worden.

reacties (14)

 • marga

   

  laat de burgers maar een keer beloont worden. die de groen voor zingen onderhoud zo als in hun eigen straat. maar nee ,de kosten drijven maar om hoog per jaar zo als belasting voorzieningen. Laat de werklozen maar een de handen wapperen mensen die alles krijgen blijven maar zitten . het komt hun toch wel alles te gemoed.

  reageer
 • Johan

   

  De heer Huis vindt zomaar ergens € 2.000.000 voor de Kunstlinie en beslist vervolgens om de komende jaren minder vaak te maaien en te snoeien in de stad dat Floriade gaat organiseren? Het lijkt erop dat deze wethouder zelf gesnoeid of gemaaid moet worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wat heeft de PVV tot nu toe bereikt?

  reageer
 • Ruud Beijer

   

  Eigenlijk is het toch te gek voor woorden hoe ons geld wordt verspild door Ben W.Absoluut doof voor de geluiden uit de omgeving.Een Floriade doordrukken ook al wil niemand die hebben.Gelukkig hebben de meeste Almeerders op die mensen gestemd,eigenlijk een koekje van eigen deeg.Keer op keer stemmen ze op mensen die daar puur voor zichzelf zitten.Neem die men Huis,zo verwaand loopt hij rond,is niks en zal Nooit wat worden.Ik heb op de PVV gestemd,wij zijn tegen geldverspilling!!!

  reageer
 • Mieke Dietz

   

  Al zo lang ik mij kan herinneren en helemaal gedurende de ambtsjaren van onze fotogenieke burgemees-ster is er heel veel van ons belastinggeld verkeerd gebruikt. Dus is de uitslag van de komende FLORIADE nu al duidelijk. "V E R S P I L T - (ofwel weggegooid) Belastinggeld!"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rifle

   

  Geen kunstgras konijn voor E 40.000 op een dak van een bibliotheek leggen.

  reageer
 • almere

   

  @frieda als je het allemaal een klein beetje volgt is dat al praktijk dat mensen iets doen voor hun uitkering , dus wat dit met het onderwerp te maken heeft weet ik niet . maar idd stop zeker met die flopiade en de kosten van de kunstlinie want er moest al bezuinigd worden op cultuur

  reageer
 • Frieda

   

  De mensen die een uitkering krijgen verplichten er iets voor terug te doen. En de Floriade niet doen.

  reageer
 • Mevrouw van Dalen

   

  Haal ons geld maar uit de altijd verliesgevende Floriade pot. Probleem opgelost meneer Huis!!

  reageer
 • Mirjam

   

  Wat als de gemeente de kunstlinie en de floriade laat zitten? Probleem opgelost

  reageer
 • Barbara

   

  Ga eerst als Gemeente je bewoners opvoeden i.p.v een enquete onder de neus te duwen door het voor hen aantrekkelijk te maken dat zij het kleine stukje voor hun eigen huis niet vol peuken, lege blikjes laten verkommeren en vertel ze dat onkruid niet vies is om even aan te pakken en in de groencontainer te gooien i.p.v dat rustig jaren te laten liggen en door te laten groeien, dan kan een gemeente zich bezighouden met het onderhoud van paden en wegen waar rijdend verkeer last van heeft. Geef bewoners een beloning, net zoals je bij kinderen doet die ergens hun best voor hebben gedaan. Dat werkt!Geef bewoners een korting als hun straat er fatsoenlijk onderhouden bij ligt. Steek de vlag uit! Doe wat, en ga niet op de zoveelste Omroepfoto interessant staan doen...

  reageer
 • Jessica

   

  Ik heb de enquete gedaan. Prima initiatief. Kon meteen zien hoeveel ik zou kunnen besparen met mijn keuzes. Mooie foto's erbij. Klasse om zo de bewoners te betrekken bij de keuzes rondom bezuinigingen.

  reageer
 • Danny

   

  nog meer. Afgelopen jaar werd het gras ook al bijna niet meer gemaaid. Stond op sommige plekken al een halve meter hoog. Gemeente melde dat er nog maar3x werd gemaaid. Dat word dan 1 of 2x.

  reageer
 • almere

   

  laten ze maar eens stoppen met geld uit geven aan onzin projectjes , en waar mee frits huis net zo bezig is met geld over de balk smijten dan houden we geld over voor het groen onderhoud in de stad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert