Rode kaart aan vuilnisbak losse flodder

ALMERE
De gele en rode kaarten die in Almere worden uitgedeeld als afval niet juist wordt gescheiden houden juridisch geen stand. Dat blijkt uit een brief van het college van b en w aan de gemeenteraad.

De gemeente waarschuwde eind 2011 dat Almeerders die na twee waarschuwingen het afval nog niet goed scheiden, een boete krijgen. Maar dat gaat niet gebeuren. Het uitdelen van kaarten is voor de gemeente alleen aanleiding voor een gesprek met de 'overtreder'.

De gemeente wil onder het motto 'Almere, stad zonder afval' in 2020 terug naar 50 kilo restafval per inwoner. In 2014 was dat bijna nog 200 kilo per Almeerder.

reacties (4)

 • Freek

   

  Ja, die Adammers pleuren altijd alles gewoon weg

  reageer
 • kosta

   

  Die 50 kg gaat lukken. Zeker al het restafval langzaam te verbannen naar de plasticbak en de biobak. zo moet blik en drankpakken in de plasticbak. Logca ontgaat me. Blikken scheiden ui plastic of restafvall?? Poepluirs bij bio ipv rest??? Kan dan beter als gevaarlijkestof worden ingeleverd

  reageer
 • cirefrin

   

  Is een aanfluiting.Mensen van de gemeente lijke onderzoeksdienst snuffelen en duiken als ratten in vuilnis bakken om te zien of je per ongeluk iets verkeerds in een bak hebt gegooid. Bespottelijk voor woorden. Gemeente ga eens iets nuttigs doen maar niet op deze manier!

  reageer
 • hk

   

  Goed zo! Nou kunnen de vuilnisophalers hun aandacht weer richten op het afval, bijvoorbeeld al het zwerfafval dat ZIJ verspreiden, wat een puinzooi elke keer nadat de kliko's geleegd zijn :(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert