Biker vangt 13 honden op in rijtjeshuis

LELYSTAD
Biker Henk Femer vangt in zijn rijtjeshuis in Lelystad 13 honden op. Met zijn stichting Bikers for Animals zet hij zich in voor mishandelde en verwaarloosde dieren.

Het gaat veelal om afgedankte honden van broodfokkers. De vraag is groter dan het aantal opvangplekken en daarom moet de stichting soms honden weigeren.

Femer is op zoek naar een plek buitenaf waar hij met zijn honden terecht kan. De biker hoopt iets voor een schappelijke prijs te kunnen vinden. De stichting is afhankelijk van giften.

reacties (28)

 • Astrid

   

  Iedereen die commentaar heeft op deze stichting, zouden zich eerst eens moeten verdiepen in de club dierenvrienden.
  Wat deze mensen doen, is niet te beschrijven. en dat belangeloos.
  Ik ben er geweest.... en het is er spik&span schoon, honden zijn allemaal goed verzorgd en deze mensen sparen het brood uit hun eigen mond om de nodige operaties uit te laten voeren, wat bij de meeste honden toch het geval is.
  n Mening mag je hebben.... natuurlijk, maar schei uit met onzin rondstrooien, zonder jezelf verzekerd te hebben van de waarheid.
  Doggy & Amber staan bij mij hoog...... heel hoog.

  reageer
 • Jan

   

  Ja! Je zult er maar naast wonen! Dan kun je helpen, ondersteunen. Jij ziet alleen de last, niet wat deze mensen VRIJWILLIG doen. Hoeveel goed ze doen. Hoeveel dieren ze gered hebben. Die anders geen enkele kans hadden gehad. Volledig met je eens ,gelijk weer van het negatieve uitgaan. Heb geen hond horen blaffen tijdens het interview. In mijn ogen een top gozer wat die man en anderen doen,voor deze dieren die al een slecht leven gehad hebben. Zal binnenkort een donatie overmaken ,en hoop van harte dat er meer mensen met het hart op de goede plaats hebben zoiets doen. En hoop dat iemand ze ruimte kan aanbieden. Respect voor ze.

  reageer
 • Ikke

   

  Ik denk dat die honden heel veel beter af zijn dan wat ze altijd gewend waren. Dus ik snap het commentaar van W niet. Fijn dat er mensen zij die zich nog over deze dieren bekommeren!

  reageer
 • henk

   

  Vv ik begrijp jouw reactie, echter gaan onze honden vaak genoeg in het bos wandelen. Daartegen kan ik mensen die maar 1 hond hebben en die zit de hele dag in een bench. Onze honden lopen gemiddeld 2x in de week in het bos. Maar omdat wij de honden nog meer vrijheid willen geven zoeken wij een vrijstaande lokatie. Ik vind het echter ook wel grappig hoe sommige mensen reageren terwijl zij helemaal niet op de hoogte zijn van onze situatie en maar oordelen over het horen zeggen.. Nogmaals, ik begrijp jouw reactie maar je zit er echt helemaal naast

  reageer
 • .\/\/.

   

  De goede wil van iedereen niet te na gesproken...maar ook honden hebben ruimte nodig. Als je met dertien personen in een rijtjeshuis gaat wonen noemen we dat mensonwaardig. Met dertien honden in een rijtjeshuis is dat ineens fantastisch vanwege sentimentele redenen. Zodra het over huisdieren gaat is het idee van wat redelijk is bij de mensen helemaal zoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hek

   

  Mooi dat jullie je zo in zetten voor deze dieren! Top!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Een dierenasiel aan huis mag helemaal niet. En met reden.

  reageer
 • sandra

   

  gewelidig wat jullie voor de dieren doen! respect!!

  reageer
 • Sigrid

   

  Jullie doen topwerk en verdienen een toplocatie (een plek waar de honden zichzelf mogen zijn)! Hopelijk is er iemand die jullie via deze weg kan helpen en kunnen jullie lang doorgaan met dit werk (nog beter zou het zijn als 'dit werk' helemaal niet nodig zou hoeven zijn maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren :( )!

  reageer
 • Andrea

   

  Jullie zijn toppers!! Succes in de toekomst.

  reageer
 • Ellen Paaimans

   

  Mijn helden jullie zijn mijn helden bravo ik hoop dat jullie gauw een goede lokatie vinden

  reageer
 • henk

   

  Er is ook totaal geen probleem met de honden. Wij hebben enige tijd geleden een paar keer controle gehad door de gemeente en deze was verbaasd hoe netjes alles was... Je huis en omgeving schoon houden is ook een kleine moeite. Maar dat komt ook omdat wij ons een grens hebben gesteld, tot dit aantal gaat alles goed en dat willen wij graag zo houden. Uiteraard zijn er 1 of 2 mensen hier in de buurt die klagen maar dat is niet vanwege overlast maar pesterijen door een andere oorzaak die bekend is bij politie en gemeente en dat staat geheel buiten de honden.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat valt reuze mee als ik de video zo bekijk. Het ziet er netjes uit en hij heeft ze goed onder controle. Een hond geeft zoveel overlast als zijn baasje toelaat. Onze honden blaffen alleen als er gespuis op het erf komt. Voor familie,vrienden en bekenden geven ze geen kick. Je kunt ze alles leren. En zo te zien kan Henk dat prima.

  reageer
 • nico

   

  tjah,je zult er Maar naast wonen.......en het allemaal zien.....had je net zo goed kunnen helpen met uitlaten o.i.d

  reageer
 • Kaya

   

  Wat een goed initiatief! Vervelend dat het vaak vrijwilligers moeten zijn die de ellende die anderen aanrichten (broodfokkers, mensen die hun hond dumpen) moeten verhelpen. De mensen die daar negatief op reageren doen zelf niks om mens of dier te helpen dus trek je daar vooral niks van aan als je je ergens voor in zet. Pluim voor deze man!

  reageer
 • cje Schikkinger Burgemeestre

   

  doet erg goed en verdient daarvoor de ruimte te krijgen.

  reageer
 • Lely

   

  Super initiatief, hoop dat er gauw een oplossing komt. Goed werk mensen, wou dat er meer zo waren.

  reageer
 • Antje

   

  Sorry... Bedoel HAMSTERS... (Nog kleiner dan Cavia's)....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik gun alle dieren een waardig bestaan, mijn applaus voor wie zich voor de goede zaak inzet, iedere collectebus is bij mij van harte welkom, maar voor de rest lijkt me dit zeker niet de ideale plek voor opvang op deze schaal. Dertien honden bij de buren....dat moet wel tot overlast leiden.

  reageer
 • Antje

   

  Zij vragen toch niet om 'n Bungalow... Honden zijn groter als Cavia', 'n Leuke schuur met hokjes/kooien zou al groot genoeg zijn voor 30 (tot 40) cavia's.....

  reageer
 • henk

   

  Ik denk dat VV het intervieuw niet goed heeft bekeken. Ik vertel daar duidelijk dat wij ons een grens hebben gesteld. Tot die grens kan je de honden goed verzorgen maar bezorg je ook geen overlast. Wij willen op geen enkele manier overlast bezorgen in onze buurt, vandaar dat wij ook op zoek zijn naar een vrijstaande lokatie om ook in de toekomst geen overlast te veroorzaken. Onze buren hebben bijna allemaal respect voor wat wij doen en nebben geen overlast van ons.

  reageer
 • Harold

   

  Kerel succes met je opvang en hopelijk krijg je de kans om ze allemaal een goed tehuis te geven en een ruimte waar je ze allemaal een goed onderdak kan geven die je onder je hoede hebt . Goed bezig en hopelijk krijg je de steun die je verdient .

  reageer
 • Dutchbikers

   

  Ja! Je zult er maar naast wonen! Dan kun je helpen, ondersteunen. Jij ziet alleen de last, niet wat deze mensen VRIJWILLIG doen. Hoeveel goed ze doen. Hoeveel dieren ze gered hebben. Die anders geen enkele kans hadden gehad.

  reageer
 • Dutchbikers

   

  Bikers For Animals doet uitstekend werk, al jarenlang. Door het hele land. Dutchbikers.nl ondersteunt dit biker initiatief van harte. Prima mensen, uitstekend doel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je zal er maar naast wonen....

  reageer
 • Max

   

  zijn de buren ook vast blij mee

  reageer
 • Almere

   

  Ik vang 30 hamsters op en ik ben ook op zoek naar een alleen staande bungalow.. Wie helpt mij?

  reageer
 • ikke

   

  Echt super wat je voor de honden doet. Ik hoop dat iemand die een ruimte beschikbaar heeft dit leest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert