Gemeente onderzoekt klachtenlijn voor festivals

ALMERE
De gemeente Almere gaat onderzoeken of er een klachtenlijn mogelijk is waar Almeerders overlast naar aanleiding van festivals kunnen melden. Dat staat in de nota Evenementen die burgemeester Jorritsma onlangs heeft vastgesteld.

Op dit moment komen klachten meestal binnen bij de meldkamer van de politie maar worden niet geregistreerd. Alleen via een formulier op de website van de gemeente kunnen Almeerders hun ongenoegen uiten. Die worden na afloop van een evenement pas geregistreerd.

In 2011 wilde de gemeente ook al een klachtenlijn introduceren, toen bleek dat het te duur was.

reacties (9)

 • Donnie

   

  Ik woon in poort en daar hebben we af en toe een festival. Het hangt van de wind af of je daar iets van mee krijgt. Ik had verwacht dat je er met verkeer en geluid best iets van zou merken maar dat valt ontzettend mee. Wat mij betreft blijven ze lekker feestjes vieren op het strandje.

  reageer
 • Ingie

   

  Beste X, Ga lekker dan op een onbewoond eiland zitten en neem gelijk die andere zeikerds ook mee kunnen jullie daar lekker klagen met zijn allen. Wat is het probleem kan je het niet uitstaan soms dat andere mensen wel plezier hebben en zoveel feesten zijn er niet eens. Oftewel als je andere mensen die ene dag niet eens een feestje gunt ben je in mijn ogen een heel zielig figuur.

  reageer
 • Kees

   

  Dat kan natuurlijk prima, maar het probleem is waarschijnlijk dat die festivals meestal op dagen zijn dat het stadhuis dicht is (weekend en feestdagen) en dus 14 036 ook niet te bereiken is. Dan is de enige optie voor mensen op de politie maar te bellen bij overlast. De politie doet dan weer weinig met geluidsoverlast van festivals omdat de gemeente daar gewoon een vergunning voor heeft gegeven, dus de controle of die vergunning nageleefd wordt ook bij de gemeente ligt. Vervolgens weet de gemeente niet hoeveel mensen er geklaagd hebben en kunnen ze dat dus niet meenemen in hun afweging of ze voor volgend jaar weer een vergunning afgeven.

  reageer
 • Je kan het ook omdraaien. Waarom moeten heel veel mensen last hebben van een paar malloten, die zogenaamd "feest" vieren?

  reageer
 • stelletje zeikerds

   

  een paar feesten wat in het jaar word geven....laat mensen lekker genieten.... en voor die paar feestje doe lekker oordoppen in !!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  Hoezo boekt de politie inkomende meldingen niet? De essentie is dat alles wat binnen komt ook ingeschreven wordt.

  reageer
 • almere

   

  een klachten lijn ja hoor en er dan vervolgens niets mee doen , want deze gemeente heeft maling aan de inwoners

  reageer
 • Ramon

   

  Wat dachten ze van '14 036'?

  reageer
 • Raymond

   

  Goed idee! En dan maar afwachten of het helpt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert