Omgevingsdienst moet meer werk krijgen

FLEVOLAND
De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek moet meer werk krijgen van de verschillende deelnemende gemeenten. Komt dat werk er niet, dan stevent de organisatie in 2016 op een verlies af. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de organisatie.

De Omgevingsdienst voert voor de Flevolandse gemeenten en de Provincie allerlei milieutaken uit en handhaaft milieuwetten. In de begroting is al gerekend op extra inkomsten, maar het is onduidelijk of de Omgevingsdienst het werk ook krijgt en daarmee daadwerkelijk uit de rode cijfers blijft. Dat zegt wethouder Jop Fackeldey van Lelystad die namens Flevoland de controle uitvoert.

De Omgevingsdienst zegt zuinig om te gaan met geld en heeft bijvoorbeeld alle afdelingsuitjes geschrapt. Jaarlijks gaat er meer dan 11 miljoen euro om bij de organisatie.

reacties (2)

 • Rob

   

  te weinig werk? de omgevingsdienst is een uitvoeringsclub maar gedraagt zich als de provincie zelf en heeft een te duur management zitten. Geen afdelingsuitjes? of worden die kosten gewoon ergens anders geboekt? creatief boekhouden? Minder inhuur en zelf de handen uit de mouwen steken!

  reageer
 • B. van Z.

   

  Vreemd verhaal...... Te weinig werk, maar toch worden er externe "handhavers" ingehuurd afkomstig van div. commerciële bureaus ??!! Er worden zaken niet opgepakt die juist werk zouden moeten verschaffen, zoals handhavingszaken die de opdrachtgevers van de Omgevingsdienst aan te rekenen zijn (ic. mogelijke milieudelicten gepleegd door gemeenten en/of provincie). Worden de opdrachtgevers bewust "gespaard" door deze Omgevindsdienst ..maw geldt ook hier "degene die betaalt bepaalt" ? Kortom, een vage club waar de politiek van de betreffende gemeenten cq opdrachtgevers wel eens de nodige en kritische vragen over mogen gaan stellen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert