Harde wind blaast tenten weg op camping

ZEEWOLDE
De harde wind van zondag heeft veel schade aangericht op camping de Parel in Zeewolde. Door zware windstoten gingen er rond 18.30 uur verschillende voortenten de lucht in.

De beheerders en aanwezige eigenaren hebben geprobeerd om de voortenten die nog aan de caravans vast zaten zoveel mogelijk te verstevigen met extra scheerlijnen, maar ongeveer 14 voortenten waren niet meer te redden.

De camping was net aan het nieuwe seizoen begonnen. Veel gasten met een seizoensplek hadden juist vorige week de caravan en voortent neergezet.

reacties (9)

 • Petje af voor de beheerder!

  reageer
 • Elly566276

   

  Niet zo snel oordelen...helemaal mee eens. ooit eens gehad in Hongarije, 3 stormbanden 7 scheerlijnen. Hangen aan de tent met drie man en toch ging ie. Natuurgeweld gaat boven de kracht van de mens

  reageer
 • buurvrouw Boertje

   

  Boertje vergeet te vermelden dat 1 van deze 3 tenten finaal is weggewaaid en de andere 2 geen schade hebben.

  reageer
 • Boertje

   

  Hoe bijzonder, zoveel oordelen zonder enige weet van de situatie ter plaatse. Maar voor de betweters onder ons. 3 seizoenstenten op een rij, door dezelfde personen opgezet, met dezelfde materialen vastgezet en bovenal in dezelfde wind gestaan. Soms heb je gewoon dikke pech en begeeft je materiaal het. Lijkt me toch stug dat 14 mensen niet naar behoren hun tent op kunnen zetten. Kortom misschien eerst even nadenken voor je een reactie plaats en zo andermans ellende nog een beetje aandikt. Soms is het gewoon overmacht!

  reageer
 • sandra

   

  Kampeer al jaren en heb al vele stormen doorstaan. Verzwaard frame, stormbanden ook aan de middenstok, extra stormstangen en goede haringen. Durf met mijn hand op het hart te zeggen dat ik de boel netjes en stormvast achterlaat. Als je dan een storm over je heen krijgt die zo krachtig is dat hij je nog geen jaar oude voortent bij de aanhechtingspees finaal in tienen scheurt valt er echt niks aan te houden, hoe goed je alles ook hebt vastgezet. Niet zo snel oordelen mensen!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Beide zelfbenoemde prof-kampeerders die anoniem belerend toespreken: juist als je niet in de buurt woont zorg je toch dat je je spulletjes netjes en stormvast achterlaat. Nu zijn de beheerders en andere bezoekers met andermans troep bezig om nog meer schade te voorkomen. Dat lijkt me toch ook niet helemaal de bedoeling is het wel??

  reageer
 • inger

   

  Anoniem is geen kampeerder blijkt. Seizoenstenten kunnen normaal gesproken met gemak dit soort stormpjes met code geel doorstaan. En nee, een seizoenstent breek je niet zo één twee drie af. Anoniem is typisch gevalletje beste stuurlui staan aan wal.

  reageer
 • RD

   

  Het gaat om seizoen plekken anoniem, dus vaak woon je dan niet in de buurt van je caravan he. Het blijft de hele week ontstuimig dus wat er staat zal alsnog afgebroken worden.

  reageer
 • anoniem

   

  Er is volop gewaarschuwd voor harde windstoten, zelfs code geel. Komt het dan geen enkele kampeerder in zijn hoofd op om uit voorzorg zijn tent af te breken voordat de wind dat doet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert