Onderzoek naar uitlaatgassen bij Floriade

ALMERE
De gemeente Almere laat onderzoeken of uitlaatgassen van bezoekers van de Floriade de natuur verpesten bij het Naardermeer. Automobilisten op de A1 kunnen in 2022 zorgen voor een hoger stikstofgehalte bij het natuurgebied.

Uit een eerste verkenning van het onderzoeksbureau Anteagroup blijkt dat die negatieve effecten niet zijn uit te sluiten. Volgens onderzoeker Tim Artz zullen over zeven jaar veel mensen de Floriade met eigen vervoer bezoeken. Extra stikstof kan de groei van bepaalde planten in het Naardermeer belemmeren.

Het onderzoek start over enkele weken. Deze zomer moet het afgerond zijn.

reacties (13)

 • Mike

   

  Wat een nonsens. Verbreding van de A1, vernieuwing van de A6, uitbreiding van Almere - moet dat soms ook minder verkeer opleveren? Vliegveld Lelystad - die mensen komen zeker ook allemaal met de trein? En stel dat Almere een nieuw distributiecentrum van het een of andere bedrijf weet binnen te halen: meer vrachtverkeer, dus laten we het maar niet doen... Voor dit soort milieuproblemen is er maar één oplossing: minder mensen. Dus, grenzen dicht en vergrijzen maar!

  reageer
 • hk

   

  Als het probleem hem ligt in het fiet dat veel mensen de Floriade met eigen vervoer zullen bezoeken dan is de oplossing simpel, geen parkeerplaatsen aanleggen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Oeps dat had ik niet gezien. Toch lijkt het me wel een beetje uit de (vieze) lucht gegrepen, dat stikstofverhaal. NOx gaat toch om ppm, niet om kilo's per vierkante meter.

  reageer
 • ron

   

  heel raar verhaal . en dan krijgt de Floriade de schuld ..... moeten we dan ook niet stoppen om Almere verder uit te bouwen en dan beginne met almere centrum weerwater (=Florioadegebied) geen stadsdeel te bouwen. ver van het station dus veel autoverkeer. gewoon rare vergelijking. daarnaast de planten in onze eigen stad ???? en onze eigen burgers ???

  reageer
 • Fret

   

  De gemeente Almere, staat eigenlijk in de eerste zin hoor!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Slim

   

  1 april

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als de Anteagroup het niet uit kan sluiten, kunnen ze het dan misschien onderbouwen? Trouwens, is die club spontaan aan de slag, of mogen we weten wie hun opdrachtgever is?

  reageer
 • Maartje

   

  Hoe gaan die zogenaamde duizenden toeristen er komen? De Intercity Direct die gepland staat die vanuit België cia Rotterdam, Schiphol, Amsterdam naar Lelystad gaat rijden, stopt niet eens in Almere

  reageer
 • Jk

   

  Raar verhaal

  reageer
 • Koos

   

  In 5 woorden: on ge lo ve lijk. Wat een gezeur. Alsof het echt druk gaat worden bij de Floriade...

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  En daarom adviseert Antea Group om het stikstofgehalte te meten en te bewaken door regelmatig grond- en watermonsters te laten nemen door de Antea Group.

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Het aantal mensen dat met eigen vervoer zal komen is beperkt, omdat de infrastructuur van openbaar vervoer vanuit de metropoolregio in 2022 goed geregeld is. Dit heeft eerder een impact op een negatieve manier op de begroting, waar bij andere themaparken ook een deel van de omzet gehaald wordt. Dit is één van de zaken waar men in Venlo ook een probleem heeft gehad, het budget was te positief ingeschat m.b.t. de omzetten uit parkeren Ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing van dit bureau

  reageer
 • Antje Ha

   

  Lachwekkende nonsense. Op het dagelijkse aantal maakt het geen zak uit. Stagneert de groei ook door de Libelle zomerweek?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert