Vrouw eist rijbewijs terug

LELYSTAD
Wist een jonge Afghaanse vrouw uit Lelystad dat zij een jaar geleden bij een corrupte examinator in Akersloot haar rijexamen haalde? Die vraag stond maandag centraal op de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. De vrouw uit Lelystad eiste daar haar rijbewijs terug dat door het CBR is ingetrokken.

De corrupte examinator heeft bekend dat hij 290 kandidaten heeft laten slagen tegen betaling. Hij werkte samen met 6 rijscholen. Het CBR heeft van 197 verdachte kandidaten het rijbewijs ingetrokken. Aan al deze kandidaten is een nieuw gratis rijexamen aangeboden.

De vrouw uit Lelystad is een verdachte kandidaat omdat zij eerst 6 keer is gezakt en daarna bij 2 verdachte rijscholen in Amsterdam heeft gelest. Bovendien heeft de vrouw rijexamen gedaan in Akersloot. Dat is verdacht ver van Lelystad volgens het CBR. De vrouw doet op 11 april opnieuw rijexamen. Maar toch wil zij ook een uitspraak van de rechter. Die doet op 13 april uitspraak.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ik had al zo'n vermoeden dat dat erachter zat. Als je die gesubsidieerde rechtshulp afschaft wordt toegang tot het recht weer iets dat alleen beschikbaar is voor wie het kan betalen. En daar wordt Jan Met de Pet dan weer het slachtoffer van. De terreur van het grote geld is al erg genoeg, moet dit er ook nog bij? Toegang tot het recht is ontzettend waardevol.

  reageer
 • matt

   

  Rechtsbijstand verzekering. En als ze dat het niet heeft zij zelf. Zoals iedereen.

  reageer
 • HM

   

  Heeft niks met afgunst te maken. Ik vind het alleen onzin dat er zoveel gebruik gemaakt kan worden van gesubsidieerde rechtshulp. De belastingbetaler moet dit allemaal maar opbrengen en het rechtssysteem wordt overspoeld en verstopt met dit soort zaken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat riekt naar afgunst.

  reageer
 • Kees

   

  Ach.. Ik heb gelest en afgereden in Amsterdam omdat daar plaats was (woon zelf in Almere). Zo ver is Akkersloot nou ook weer niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  zegt op zich niets Ik heb ook ver van mijn woonplaats afgereden; rooster is erg vol en er wordt veel verbouwd zodat diverse vestigingen gesloten waren

  reageer
 • HM

   

  En wie betaalt alle juridische kosten voor die mevrouw?????

  reageer
 • willeMstad

   

  Al die 197 verdachten opnieuw theorie- en praktijkexamen laten doen, desnoods gratis, maar geen meter meer laten rijden.

  reageer
 • Sandra

   

  In Akersloot afrijden terwijl je in Lelystad woont...... Ja dat is logisch

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert