Met 'morning star' op kist naar laatste rustplaats

ALMERE
De Dutch Veterans Bikers Association begeleiden dinsdagmiddag het pas overleden oud-lid Willem van der Meer uit Almere met militaire eer naar zijn laatste rustplaats. Dat heeft voorzitter Hans Dolstra van de Association bekendgemaakt.

Ruim 20 motoren vormen op de oprijlaan van het crematorium in Almere Stad een erehaag. Vanaf zijn woning in Almere Haven wordt de lijkwagen begeleid door twee motoren van de vereniging.

Op de kist van de overledene (74) ligt een vlag met de morning star. Deze vlag verwijst naar Papoea Nieuw Guinea, waar Van der Meer in de jaren '60 als marinier diende. Net als andere veteranen uit die tijd kreeg hij na zijn diensttijd sympathie voor de Papoea's.

reacties (4)

 • Bert Coenraad

   

  Wat een mooi gebaar van deze oud- veteraan, richting de Papoea's, die sinds de overdracht van Nieuw-Guinea in 1963, nog dagelijks lijden onder het juk van Indonesië!!!!!

  reageer
 • John Snackers NNG Veteraan 31-o3-2015

   

  De naam is Wim van de Veer ( geen van der Meerr). Bedankt, Dutch Veterans Bikers Association voor de laatste eer !

  reageer
 • Bram

   

  Goede reis Toepad QPO.

  reageer
 • Koen J. de Jager

   

  De vlag verwijst niet naar Papua Nieuw Guinea, dat in 1975 onafhankelijk werd, maar naar Papua en West Papua, (voormalig Nederlands Nieuw Guinea) nu de twee meest oostelijke en armste provincies van Indonesië.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert